Hrvatska
Regija
Cedevita slavila u regionalnoj košarkaškoj ljepotici

Cedevita slavila u regionalnoj košarkaškoj ljepotici

Autor: Branko Tabak

Imali su Zagrepčani +20, na kraju su se spašavali u produžetku...

U utakmici 14. kola regionalne ABA lige košarkaši Cedevite su na gostovanju nakon produžetka pobijedili momčad Mege Bemaxa 101-107.

Fantastičnim otvaranjem momčad Slavena Rimca je stekla veliku prednost još u prvoj četvrtini. U osmoj minuti bilo je +20 (11-31) Tijekom druge dionice Vitamini su uspješno čuvali stečenu razliku, a onda u trećoj četvrtini naglo pali. 

Nisu Zagrepčani imali odgovor na agresivnu obranu domaćina koji su s lakoćom topili prednost, ne bi li tricom Ognjena Čarapića na isteku treće četvrtine stigli na samo tri poena zaostatka (62-65).

Uslijedila je dramatična završna dionica u kojoj je Cedevita na četiri minute prije kraja pobjegla na 72-80. Nije tu bio kraj susreta ni blizu. Opet su domaćini priprijetili i samo minutu i pol kasnije bili na 80-83. Justin Cobbs i Čarapić pogađaju po dva bacanja za 82-85 na devedeset sekundi prije kraja. Nakon Cobbsovog promašaja Andrija Stipanović hvata odbijenu loptu, a Jacob Pullen u nastavku akcije zabija za 82-87. 

Adam Mokoka zabija pod faulom i u tren oka bilo je 85-87. Cobbs podiže na +4, a onda 25 sekundi prije kraja Mega preko Nikole Miškovića tricom stiže na 88-89. 

Pullen pogađa samo jedno bacanje (88-90), a domaćin kreće u napad za pobjedu ili produžetak. Dvije sekunde prije isteka regularnog dijela Edo Murić faulira Mokoku koji pogađa oba bacanja za 90-90.  Milojević zove time-out nakon kojeg Cobbs promašuje te je utakmica otišla u produžetak. 

Na polovici 'petog perioda' opet su Vitamini pobjegli na pet poena razlike (93-98). Preko Čarapića i Mokoke vraćaju se domaćini na 96-98. Prvo Katić, a potom Bošnjak napadačkim skokovima vuku Cedevitu prema pobjedi. Koristi to Pullen koji zabija oba bacanja za 96-100.

I opet je sve bilo daleko od riješene utakmice jer Edin Atić 49 sekundi prije isteka produžetka stavlja tricu za 99-100. Uzvratio je istom mjerom Pullen (99-103), a nakon što je Čarapić pogodio jedno bacanje, Cobbs hladno stavlja oba za 100-105. Kako je oprez majka mudrosti, nikome nije palo napamet na tih 23 sekunde od kraja proglasiti pobjednika. Čak ni kada je Mokoka izgubio loptu. Istom mjerom uzvratio je Cobbs, no Mišković, srećom, pogađa samo jedno bacanje. E sada je već sve bilo jasno. Filip Krušlin je deset sekundi od kraja pogodio oba bacanja i veliko slavlje Cedevite je moglo započeti.



Jacob Pullen je predvodio momčad Cedevite s 31 poenom. Filip Krušlin je zabio 24, a Justin Cobbs 17. 

Ovom pobjedom Cedevita se učvrstila na drugoj poziciji s omjerom 10-4 i dvije pobjede više od Budućnosti (utakmica manje), Partizana i Mege. Prvo mjesto sa savršenim skorom 14-0 drži Crvena zvezda.