Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita slomila Darussafaku nakon produžetka

Cedevita slomila Darussafaku nakon produžetka

Autor: Branko Tabak

Prvi poraz Turaka.

Košarkaši Cedevite nakon produžetka su u 7. kolu Eurokupa nadigrali Darussafaku 89-83. Prvi je ovo poraz turske momčadi u dosadašnjem dijelu natjecanja. Cedevita se četvrtom pobjedom smjestila na treće mjesto poretka skupine A. 

U momčadi Jurija Zdovca zaigrao je i Damir Markota koji je prije nekoliko dana pristigao među vitamine. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji gostujuće ekipe koja je na odmor otišla s velikih 14 poena viška (27-41). Do ulaska u četvrtu četvrtinu Cedevita se približila na jednoznamenkasti zaostatak (46-55) da bi na kraju regularnog dijela imala i šut za pobjedu.

Gosti su na 8:55 minuta do kraja četvrte četvrtine imali 16 poena prednosti (vodili su 62-46), no momčad Jurija Zdovca uspjela je napraviti veliki preokret.

Prvo izjednačenje stiglo je na dvije i pol minute prije kraja tricom Cherryja (71-71) da bi nakon bijega Turaka na 71-74, Roko Leni Ukuć novom tricom izjednačio na 74-74. Ponovno su gosti poveli preko Johnsona, Domaćini 16 sekundi prije kraja izjednačili preko Cherryja i uzeli loptu za završni napad kojeg isti igrač nije uspio završiti pogotkom.

U produžetku Cedevita se odmah odvojila na 81-76 (Ukić 2+1, Cherry 2), i sačuvala prednost do kraja. Pri vodstvu 85-83 Demetris Nichols je pogodio oba slobodna bacanja i 16 sekundi prije kraja osigurao pobjedu. 

Cedevita je večeras igrala bez ozlijeđenog Chrisa Johnsona, a Darussafaka je igrala bez Scottieja Wilbekina.

U dresu Cedevite Roko Ukić, koji je dan ranije proslavio 33. rođendan, upisao je 27 poena (šut za tricu 6/8, šut za dva 3/4, sl. bacanja 3/3) i četiri asistencije, s tim da je zabijao i neke od ključnih koševa kad se u završnici lomila utakmica. Demetris Nichols upisao je 20 poena i osam skokova, Will Cherry odigrao je fantastičnu četvrtu četvrtinu i ukupno je ubilježio 15 poena, četiri skoka i tri asistencije, a Džanan Musa zabio je 11 poena.

Na strani gostiju po 13 poena zabili su James Bell (5 skokova i 3 asistencije), Jajuan Johnson (10 skokova) i Kartal Ozmizrak.

Poredak