Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita torpedirana u Parizu

Cedevita torpedirana u Parizu

Autor: Paulo Sarić

Nije se moglo protiv šuterski raspoloženih Francuza.

Cedevita je poražena na gostovanju u petom kolu EuroCupa od Paris Levalloisa rezultatom 91-81. U utakmici velikih brojeva efikasniji su bili domaćini koji su tricu gađali rijetko viđenih gotovo 63 posto, a na ruku im je išla i dominacija pod obručima (35-25), pa su Zagrepčani propustili još jednu priliku za prvu gostujuću europsku pobjedu.

Hrvatski je prvak izvrsno otvorio utakmicu. Posebno je raspoložen bio Filip Krušlin koji je zabio tri trice u manje od pet minuta pa su se Vitamini vrlo brzo odvojili na dvoznamenkastu prednost. Semafor je nakon manje od šest minuta pokazivao 4-16, vrlo lijepih 12 koševa razlike za zagrebački sastav. Cedevita je održavala prednost sve do početka druge dionice kada Paris Levallois, ili bolje rečeno Remy Lesca, radi seriju 8-0 čime je francuska momčad došla na samo poen zaostatka (26-27). Ubrzo mu se priključio i Roderick Odom pa su Parižani ubrzo i prešli u vodstvo (31-29). Zdovc je odgovorio minutom odmora nakon čega je njegova momčad ponovno proigrala i raznovrsnom igrom preuzela kontrolu nad susretom. U svlačionice se otišlo s 41-44.

FOTO: KK Cedevita Facebook

U nastavku smo gledali izjednačenu igru u kojoj su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu. Probudio se Klemen Prepelič, a kao najveće iznenađenje dvoboja nametnuo se Lesca koji je bio prava enigma za obranu Zagrepčana. Stipanović i Nichols držali su hrvatskog prvaka u egalu do isteka 30. minute, a onda je uslijedila mini-serija domaćina 6-0 kojom su prvi puta na utakmici otišli na više od dva posjeda prednosti (68-60). Cedevita se ekspresno vratila u susret, ali nije imala odgovora na fantastičnu šutersku večer domaćina.

Francuzi su za tricu pucali 15/24, nevjerojatnih 62.5 posto, a takvog je protivnika teško pobijediti. Pogotovo na gostovanju. Vitamini su posljednji nalet imali sredinom četvrte četvrtine kada su serijom 0-8 koju je tricom zaključio Džanan Musa došli na 78-79, no to je bilo sve što smo vidjeli od Cedevite. Lesca je zabio tešku tricu van balansa kojom je pokrenuo svoju momčad koja je utakmicu završila s 13-2 i došla do prve pobjede u 7DAYS EuroCupu.

Domaćine su do pobjede predvodili Klemen Prepelič i Remy Lesca s 21 poenom i po pet trica, čemu je potonji dodao i šest asistencija, dok je najefikasniji u redovima hrvatske momčadi bio Demetris Nichols s 19 koševa i četiri skoka.