Hrvatska
Cedevita traži 6. Kup Kreše Ćosića, Musa dobio sportsko državljanstvo

Cedevita traži 6. Kup Kreše Ćosića, Musa dobio sportsko državljanstvo

Autor: KK Cedevita

Musa: Definitivno smo najkvalitetnija momčad

Od 14. do 17. veljače u Zadru će se održati Final Eight Kupa Krešimira Ćosića, a Cedevita će u četvrtfinalu u četvrtak od 17:00 sati  (prijenos na Arena Sport) igrati protiv Zagreba.

Jasno je da momčad Jure Zdovca u ovom natjecanju želi doći do samog kraja i u redovima Cedevite ni ne pomišljaju o tome da stanu već na prvoj prepreci.

"Mislim da smo svi svjesni što za nas znači Kup. Sigurno ćemo morati odigrati puno bolje nego u posljednje vrijeme. Imamo razna opravdanja ali za osvojiti Kup moramo odigrati tri dobre utakmice. Bitno je da napravimo dobar program, da se istovremeno i odmorimo i da momčadi ukažemo na pogreške. Držim da igrači dobro znaju što ih čeka i da će pokazati pravo lice", turnir najavljuje trener Jure Zdovc. "Naviknuli smo igrati u ovom ritmu, tako nam je od početka sezone, ništa neuobičajeno za nas odigrati tri utakmice u četiri dana. Imamo dobar ždrijeb, to moramo priznati, ali niti jedna utakmica za nas nije unaprijed dobivena. Svaka je teška i u svakoj moramo biti najbolji što možemo. Svaki kiks se tu plaća ispadanjem i nema popravka. Vjerujem da je to svima jasno, i igračima i stožeru." 


Olakotna okolnost treneru je i činjenica da u rotaciji ne mora više razmišljati o Džananu Musi kao o strancu. "Musa dobija igračko državljanstvo i više nije stranac tako da je to također odlična vijest. Ponajprije za mene kod postavki petorki na parketu."

„Mislim da smo se pripremili dobro kroz sezonu i bolji smo nakon svake utakmice. Imali smo neku krizu, koju smo sada prebrodili i očekujemo Kup s nadom, kao i uvijek, da ga osvojimo“, izjavio je mladi Džanan Musa.

Cedevita je Kup Krešimira Ćosića osvojila ukupno pet puta i trenutno je u seriji od četiri uzastopna naslova u Kupu (najbolja je bila 2012., 2014., 2015., 2016. i 2017.), no sigurno da će se tu nešto pitati i Cibonu i Zadar, koji je kao domaćin vrlo opasan.

„Naravno, no mi svaku momčad trebamo respektirati. Ne treba otpisivati ni Zagreb, ni Šibenik, ni Zabok, ni sve ostale momčadi jer i oni igraju košarku i treniraju svaki dan željno da nešto ostvare. Ne treba podcjenjivati, ali mislim da smo mi definitivno najkvalitetnija momčad. No, opet, to treba pokazati na terenu . Zadar s takvim navijačima je opasan, a Cibona ima jedan iskusan roster. Tako da uz sva ta neka zbivanja i okolnosti koje mi imamo mislim da će to biti jedna jako dobra završnica.“


Dobra vijest je što je Džanan Musa dobio sportsko državljanstvo jer su protekle tri godine od registracije za Cedevitu i više se neće voditi kao igrač stranac u utakmicama Kupa Krešimira Ćosića i HT Premijer lige.

 „Ja sam jako sretan i zadovoljan zato što sam došao do tog nekog dijela gdje mi je to već treća-četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario“, rekao je Musa.

Cedevita u Zadar putuje u srijedu ujutro, na put odlazi 14 igrača, izostaje tek Marko Arapović koji je započeo s košarkaškim treninzima i na parketima bi ga mogli vidjeti već za 3, 4 tjedna. U slučaju prolaza protiv Zagreba, Cedevitu u petak u polufinalu čeka pobjednik susreta Šibenik - Zabok.