Hrvatska
Regija
Cedevita u Draženovom domu otvara sezonu visoko postavljenih ciljeva

Cedevita u Draženovom domu otvara sezonu visoko postavljenih ciljeva

Autor: KK Cedevita

Stiže FMP.

U petak u 18:00 h Cedevita će u Košarkaškom centru Dražen Petrović i službeno početi novu sezonu ABA lige. Aktualni prvaci Hrvatske u odnosu na prošlu sezonu doživjeli su velike promjene u trenerskom i igračkom kadru i u Cedeviti je sve podređeno tome da se pokuša osvojiti naslov prvaka ABA lige.

„Definitivno imamo ekipu, imamo roster… Ako se sve posloži bez nekih većih ozljeda, mislim da možemo konkurirati za prvo mjesto u svim natjecanjima. Sigurno je na papiru najlakše u ABA ligi, ali to je samo na papiru. U Eurokupu je puno jačih ekipa, ali s malo sreće s nekim ekipama uopće nećeš igrati jer će prije ispasti, tako da se i tamo može napraviti pravi rezultat. Ekipa mora biti ambiciozna i igrači moraju biti ambiciozni. Samo tako ćemo mi svi napraviti korak naprijed i apsolutno u svakom natjecanju ćemo napraviti sve da idemo do kraja“, najavio je novu sezonu trener Cedevite Jure Zdovc, koji je ovog ljeta na klupi zamijenio Veljka Mršića.

Tko su po vama favoriti u ABA ligi?

„Uvijek kažem da će vrijeme pokazati. Jedno je na papiru kad vidiš rostere, ali puno toga ovisi od ozljedama, rasporedu i putovanjima. Mislim da smo mi tu svjesno možda mali korak ispred jedne Budućnosti, koja se isto pokazala za jaku ekipu. Partizan će uvijek biti jak i ja nikoga ne podcjenjujem. Sigurno su tu još ekipe koje će, zbog toga što nemaju puno utakmica i što će imati sedam dana odmora da se pripreme za ABA ligu, napraviti sve da dobiju nas favorite. Na papiru smo favoriti mi i Zvezda, ali neće biti lako.“


Protiv FMP-a je Cedevita već igrala u četvrtfinalu Superkupa u Baru i u toj utakmici Zagrepčani su slavili 86:68.

„Moram priznati da sigurno je i kod nas prisutna mala nervoza. Uvijek je to prisutno kod prve utakmice, ali s druge strane jedva čekamo da počne. Atmosfera je radna. Imamo nekih problemčića, ali mislim da ih imaju svi, tako da ćemo ipak na kraju skupiti 12 igrača koji će biti spremni da odigraju tu prvu utakmicu i napravit ćemo sve da pobijedimo. Sigurno da je FMP ekipa koja nema što izgubiti. Ona će doći u Zagreb relaksirana. Imaju par igrača koji mogu praviti razliku i ako ćemo im dopustiti da to osjete onda možemo imati s njima problema, što se pokazalo i u Superkupu jer je na pet-šest minuta do kraja bilo šest razlike. Tako da tih završnih 18 razlike nije realna slika i to je dobro da ih naši igrači ne bi podcijenili“, istaknuo je Zdovc.

Branič Filip Krušlin kasnije se pripremio pripremama jer je igrao za Hrvatsku na Eurobasketu.

„Dobro radimo, dobro treniramo i mislim da smo spremni za početak sezone“, rekao je Krušlin. „Mislim da smo nas troje reprezentativaca (Krušlin, Ukić i Ramljak; op.a.) dosta brzo pohvatali konce i želje trenera što se tiče igre u napadu i u obrani. Sigurno da nas čeka jedna izuzetno naporna sezona s velikim brojem utakmica, no mislim da imamo kvalitetnu ekipu i vjerujem da smo spremni za to.“


Što je važno za pobjedu protiv FMP-a?

„Mislim da treba izaći energetski na visokom nivou i parirati im u tom segmentu igre jer je riječ o mladoj ekipi, koja sigurno ima jako puno energije i talenta. Međutim, iskustvo je na našoj strani tako da očekujem našu dobru igru i pobjedu.“

Osvajanje Superkupa, koji se ove sezone održao po prvi put otkad postoji ABA ligi, Cedeviti je dobro došlo za podizanje samopouzdanja.

„Sigurno da je lijepo krenuti u sezonu s trofejem. Meni je drago i zbog mene kao igrača i zbog kluba da smo osvojili taj trofej u natjecanju koje se održava po prvi put. Mi znamo naše ciljeve za sezonu i prema tome ćemo ići“, rekao je na kraju Krušlin.