Hrvatska
Cedevita u drugom poluvremenu slomila Cibonu, u doigravanju protiv  Osijeka

Cedevita u drugom poluvremenu slomila Cibonu, u doigravanju protiv Osijeka

Autor: KK Cedevita

U 22. kolu HT Premijer lige Cedevita je u Domu sportova pobijedila gradskog rivala Cibonu 99:84.

Vitamini su tako regularnu sezonu u nacionalnom prvenstvu završili s omjerom 13-9, što im donosi četvrto mjesto na tablici i prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja protiv petoplasiranih Vrijednosnica Osijek

Prva utakmica u toj seriji igrat će se u srijedu u 19 sati u Domu sportova.

Slaven Rimac igrao je danas s najjačim sastavom, no Cibona se dugo držala dobro. Uz 11 poena Elgina Cooka Vitamini su poslije 10 minuta vodili 26:23, a s vodstvom 45:43 na veliki odmor otišla je Cibona.

U 27. minuti utakmice Krešimir Ljubičić pogodio je koš i dodatno slobodno bacanje, čime je Cibonu približio na zaostatak 57:59, no Cedevita je treću četvrtinu završila serijom 15-4, a poseban pljesak zaradio je Jacob Pullen kad je sa zvukom sirene za kraj četvrtine sa sredine terena pogodio tricu od table.

U zadnjih 10 minuta tako se ušlo sa 74:61 za Cedevitu, a kad je Edo Murić na 7:17 min. do kraja utakmice ukrao loptu Josipu Bilinovcu i zakucao, Vitamini su poveli s okruglih 20 razlike (83:63).

Za Cedevitu je Cook upisao 23 poena (šut za tricu 4/5), Murić je ubilježio 18 poena i pet skokova, a prvi strijelac Cibone sa 16 poena i četiri skoka bio je Igor Marić.

Cedevita – Cibona kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Realno, mislim da smo jedni i drugi danas bili malo više u nekom revijalnom tonu. Oni su zadnju utakmicu koja im je nešto značila odigrali prije nešto više od mjesec i pol dana. Mi smo isto izašli iz serije s Budućnosti i onda se tu malo čovjek pokuša oporaviti mentalno i pripremit za ono što nas čeka u playoffu. Za nas je svaka pobjeda bitna i želimo igrati kvalitetno. U prvom poluvremenu vidjelo se da to nije bilo baš najbolje i uvijek je nezgodno kad imamo četiri stranca u rotaciji jer nekad moramo razbijati ritam, što iz nekog svog iskustva znam da igrači ne vole. Vole kad su u dobrom danu da ih se pusti da igraju. Međutim, takva su pravila. Moramo misliti na sve i pritom se nekad razbije ritam koji je dobar. Bez obzira na sve, za nas je bilo dobro drugo poluvrijeme. S nivoom agresivnosti i komunikacije u obrani u trećoj četvrtini smo zadovoljni i na takav način trebamo igrati playoff."

Edo Murić, krilo Cedevite: "Svaki derbi između Cibone i Cedevite je lijep za gledanje. Danas smo krenuli malo sporije u prvom poluvremenu, ali onda nas je trener probudio na poluvremenu, rekao što je trebao i mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali mnogo bolje. 84 primljenih poena je još uvijek previše. Moramo popraviti obranu i probati u playoffu odigrati bolje jer znamo da se na kraju naslov osvaja i dobrom obranom i napadom. Imamo još dosta posla, ali i vremena."

Ivan Velić, trener Cibone: "Prvo poluvrijeme je bilo korektno, ali u drugom se kad je Cedevita digla agresiju nismo snašli. No, mi smo ispunili svoj osnovni cilj. To je da smo i u ovoj utakmici dali veliku minutažu mladim igračima i s te strane sam zadovoljan. Naravno da je bilo loših momenata, ali to moramo analizirati i pokušati popraviti."

Parovi četvrtfinala doigravanja:

  • Zadar – Šibenik
  • Cibona – Zabok
  • Split – Gorica
  • Cedevita – Vrijednosnice Osijek