Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita u Krasnodaru pala u završnici

Cedevita u Krasnodaru pala u završnici

Autor: KK Cedevita

Presudila su slobodna bacanja.

U 9. kolu B skupine Eurokupa 7Days Cedevita je u gostima kod Lokomotiv Kubana poražena 80:76. Iako su Rusi vodili većinu utakmice, momčad Slavena Rimca pala je tek u samoj završnici.

Cedevita je u prve tri četvrtine vodstvo imala kad je povela 2:0 i 8:7. Rusi su na poluvremenu bili u prednosti 38:27, a nakon 30 minuta igre rezultat je bio 59:50 u korist Lokomotiva.

Kad je na 4:14 min. do kraja utakmice Vitalij Fridzon zabio tricu, domaćini su poveli 71:62. Međutim, gosti su tada preko Karla Žganeca, Elgina Cooka, Justina Cobbsa i Jacoba Pullena napravili seriju 11-3, a zaključio ju je Cook kad je na 73 sekunde do završetka poentirao za minimalni zaostatak Cedevite 73:74.

Nažalost za Cedevitu, u posljednjoj minuti igrači Lokomotiva gađali su slobodna bacanja 6/6 i tako su naposljetku i sačuvali prednost.

U dresu Cedevite, u čijim redovima nije bilo Jamesa Bella, Ivana Ramljaka, Marka Banića i Vitora Benitea, Pullen je upisao 21 poen, dva skoka i dvije asistencije, Cobbs je ubilježio 20 poena, dva skoka i dvije asistencije, a Cook 14 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Na strani domaćina Mateuš Ponitka ubiljeežio je 17 poena i osam skokova.