Hrvatska
Regija
Cedevita u Laktašima: Svi su tu osim Banića

Cedevita u Laktašima: Svi su tu osim Banića

Polako se kompletira Rimčeva vojska,

Cedevita u subotu 21 sat u sklopu 18. kola ABA lige gostuje kod Igokee. Zagrepčani su trenutno drugi na tablici s omjerom 12-5, koliko ima i Budućnost, koja ima lošiju koš-razliku u međusobnim utakmicama, a Igokea je deveta s omjerom 6-11.

Cedeviti je svaka pobjeda bitna u borbi za što bolju poziciju u doigravanju, a Igokea je u istoj situaciji zbog borbe za ostanak (Olimpija, Zadar i Krka imaju po pet pobjeda).

"Mislim da su sve utakmice do kraja važne, pogotovo što se svi protivnici protiv kojih igramo još bore za ostanak i nitko nije siguran za ostanak u ligi. Prema tome, neće biti jednostavno. Mi isto imamo naše ambicije. Prije svega me interesira da se matematički ubacimo u prve četiri ekipe i logično je da bi pobjeda protiv Igokee bila veliki korak u tom pravcu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

O idućem protivniku Cedevite Rimac ima visoko mišljenje: "Igokea je dobra, iskusna ekipa. Sigurno će biti motivirani. Imali su tjedan dana da se spreme, a na nama je da budemo dobri i da odigramo jednu dobru utakmicu."

Centar Karlo Žganec razmišlja slično: "Mislim da smo u dobrom tonusu što se tiče, prije svega, ABA lige. Igramo dobro, ali čeka nas nezgodno gostovanje. Oni su stvarno jedna iskusna momčad, koja ima pregršt igrača koji su igrali po dobrim europskim klubovima i sigurno da nisu za podcijeniti. Moramo odigrati što bolje i dobro se pripremiti. Imali smo teško putovanje, ali uz dobar trening u petak trebamo se što bolje spremiti i odigrati što bolju utakmicu."

Nakon što je duže vrijeme izbivao s parketa zbog ozljede, Žganec je zaigrao protiv Zvezde, a onda opet nije igrao u Eurokupu protiv MoraBanc Andorre.

"Bio sam dosta dugo van parketa. Sad još to nije 100%, ali je puno bolje nego što je bilo i mislim da će s vremenom ići sve bolje", rekao je Žganec.

Cedevita će na put krenuti u subotu ujutro s autobusom, a na raspolaganju od igrača neće biti samo Marko Banić.