Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita u nedjelju ide po naslov prvaka

Cedevita u nedjelju ide po naslov prvaka

Autor: KK Cedevita

Svi u momčadi su odlučni da sezona završi u nedjelju.

U nedjelju u 20:00 sati Cedevita će u Košarkaškom centru Dražen Petrović protiv Cibone igrati četvrtu utakmicu finalne serije doigravanja HT Premijer lige. Momčad Jure Zdovca trenutno vodi 2-1 i ima dvije prilike da osvoji naslov.

Jasno, o drugoj prilici i eventualnoj petoj utakmici nitko u Cedeviti ni ne želi razmišljati i svi u momčadi odlučni su u tome da sezonu završe u nedjelju.

Kako je išla serija, tako je Cedevita igrala sve bolje. U prvoj utakmici igra nije bila dobra i Cibona je slavila. U drugoj su stvari izgledale bolje, a u trećoj je Cedevita uvjerljivo vodstvo imala već na poluvremenu.

"Mi smo nekako rasli tokom serije. Znamo da i prije serije nismo bili u nekom briljantnom stanju. To smo vidjeli protiv Splita. Nekako smo hvatali taj pravi ritam i mislim da smo ga kroz drugu i treću utakmicu protiv Cibone definitivno uhvatili. Naš je cilj sad kad smo u ovoj poziciji je završiti seriju što prije moguće. Međutim, nećemo upasti u zamku da je sljedeća utakmica takva koja se mora dobiti. Učinit ćemo sve da je dobijemo, ali spremni smo da dobijemo tri bilo kako. To je naš osnovni cilj. Naš je cilj osvojiti prvenstvo, a naravno da će najbolje i najelegantnije biti ako to uspijemo napraviti već u nedjelju", izjavio je kapetan Cedevite Roko Ukić.

Koja je tajna transformacije igre Cedevite nakon prve utakmice u finalnoj seriji?

"Nema neke pretjerane tajne. Uhvatili smo pravi ritam. Moramo znati da smo poslije ABA lige jako dugo bili bez pravog podražaja i prave utakmice. Jako je teško držati formu, i mentalnu i košarkašku, kad nemaš dva mjeseca prave utakmice. Igraš protiv protivnika protiv kojih utakmice završavaš u prvoj četvrtini ili prvom poluvremenu i logično da te to ne drži na nekom jakom natjecateljskom nivou. Mislim da je ključ uhvatiti taj košarkaški ritam i formu. Mislim da, bez obzira na veliki broj primljenih poena, u prvoj utakmici protiv Cibone pristup nije bio upitan. Jednostavno nismo bili pravi košarkaški i sad kad smo uhvatili prije svega taj obrambeni tonus, što nas je krasio veći dio sezone, smo pokazali moć i onda se to na kraju prezentira i na rezultatu."

Cibona se sigurno nije predala i još uvijek može zakomplicirati seriju.

"Oni su uvijek opasni. Ne treba ih nikad podcijeniti. U playoffu je totalno nebitno pobijediš li ih s pola koša ili s 30 razlike, ta utakmica nosi jednu pobjedu. Čak se zna često dogoditi kad gledate okolo serije po Europi i NBA-u da momčadi koje izgube s velikom razlikom dođu s velikom motivacijom na sljedeću utakmicu i daju još više od sebe. Mi nemamo razloga njih ne shvatiti maksimalno ozbiljno jer znamo što se može dogoditi", rekao je Ukić.

U četvrtoj utakmici Cedeviti će se vjerojatno priključiti Will Cherry, koji u trećem susretu nije igrao nakon što se ozlijedio utakmicu ranije.

Prošlu pobjedu i nastavak serije komentirao je i pomoćni trener Cedevite Slaven Rimac: "Definitivno smo zadovoljni s ovom zadnjom utakmicom i pobjedom koja je ostvarena i koja nas je dovela na jednu pobjedu do osvajanja trofeja, što nam je na kraju krajeva i cilj za samu završnicu. Nadam se da ćemo biti pravi i u nedjelju, da ćemo imati isti angažman i ispoštovati ono što smo izdgovarali prije utakmice. Teško je predvidjeti rezultat, ali mislim da smo sad u jednoj, hajmo reći, malo lakšoj poziciji nego što smo bili uoči druge utakmice i uoči treće, s obzirom da nam je u trećoj nedostajao Cherry, koji je ipak važan kotačić naše ekipe, ali kojeg smo dobro nadomjestili."

Cherry je ponajbolji igrač Cedevite i nije mala stvar što je momčad na njegov izostanak tako dobro reagirala.

"Sigurno da širina našeg rostera i neko iskustvo igrača koji su određenom trenutku na terenu ide nama u prilog. Međutim, isto tako treba reći da je Toni Perković iskoristio svoju minutažu i pokazao da se na njega može računati u jednoj tako bitnoj utakmici, što je bitno za budućnost kluba."

Iz Cibone su već poslije poraza u srijedu najavili da se planiraju opet vratiti u Dom sportova u petoj utakmici.

"Sigurno da će oni biti motivirani i željeti da se sve odvede u majstoricu, a mi želimo posao završiti u nedjelju. Nadamo se da ćemo biti pravi, da neće biti toliko vruće u dvorani i da možemo ostvariti pobjedu", izjavio je na kraju Rimac.