Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita u poluvremenu primila 62 poena i izgubila od Uniksa

Cedevita u poluvremenu primila 62 poena i izgubila od Uniksa

Autor: KK Cedevita

Približili su se Vitamini na -7, ali Uniks je šuterski bio isuviše dobro raspoložen da bi dopustio preokret.

U 4. kolu H skupine Top 16 faze Eurokupa Cedevita je u Domu sportova poražena od Uniksa 100:83. Momčad Slavena Rimca igrala je bez Karla Žganeca i Marka Banića, a Rusi su u Zagrebu kontrolirali cijelu utakmicu.

Nakon prvog poluvremena Uniks je vodio 62:45. Cedevita nije uspjela pružiti dovoljno dobar otpor u obrani i gosti su na veliki odmor otišli šutiravši za dva 14/18 (77.8%) i za tri 8/11 (76.9%). Čak šestorica igrača Uniksa u prvom su poluvremenu zabila osam ili devet poena, dok je Cedevitu u prvoj polovici susreta sa 16 poena nosio Elgin Cook.

Cedevita je četvrtu četvrtinu na krilima Buljevića, Katića i Pullena otvorila serijom 10-0 i u 33. minuti prišla je na zaostatak 77:84. Na trenutak se probudila nada kod domaćina, no Uniks je odgovorio s 9-0 i kasnije utakmicu mirno priveo kraju.

U dresu Zagrepčana Cook je upisao 18 poena i tri skoka, Katić je ubilježio 12 poena, a Edo Murić 11 poena i tri skoka. Danas je nešto veću minutažu dobio mladi centar Lovro Buljević, koji je za 23:16 min. u igri upisao devet poena, pet skokova i dvije asistencije.

Uniks su predvodili Evgenij Kolesnikov s 20 poena, Melvin Ejim sa 18 poena i tri skoka te Jamar Smith sa 16 poena, tri skoka i tri asistencije.

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Nije bio dobar početak. Što zbog umora, a što zbog toga što je ekipa bila mentalno prazna. Nismo imali agresivnost, prije svega u obrani. Znali smo da će se oni, ako pogode dva-tri šuta, razigrati. Imali su šutersku večer. Mi smo u drugom poluvremenu odigrali bolje nego u prvom, no to je ekipa koja je neki drugi nivo. Sada moramo razmišljati o Zvezdi. Svjesno smo neke igrače izrezali. Imamo tu igrača poput Andrije koji puno igra i onda ga u ovakvim situacijama nastojimo ipak malo više odmoriti. Kad pogledam minutažu, mislim da je to, što se tiče minuta, onako kako smo htjeli. Danas je Uniks bio raspoložen, pogotovo u startu. To je više posljedica naše neagresivnosti, ali opet kad si i sam treba pogoditi."

Lovro Buljević, centar Cedevite: "Prvenstveno čestitke Uniksu. To je jako dobra ekipa. Koštao nas je najviše loš početak. U drugom poluvremenu smo se malo digli, ali nije bilo dovoljno. Sada se moramo posvetiti Crvenoj zvezdi. Zahvalan sam stručnom stožeru na danoj prilici. Dao sam sve od sebe i borio sam se."

Dimitrios Priftis, trener Uniksa: "Za nas je to bila utakmica koju smo morali pobijediti. Cedevita je prije samo dva dana igrala utakmicu ABA lige i svjestan sam da su oni trenutno više fokusirani na to natjecanje. Na kraju utakmice mi smo bili preopušteni i ubuduće moramo odigrati kvalitetno svih 40 minuta. Želim poželjeti sve najbolje Cedeviti i svojem prijatelju Slavenu."