Hrvatska
Cedeviti derbi i otvoren put prema startnoj jedinici

Cedeviti derbi i otvoren put prema startnoj jedinici

Derbi s puno manje tenzija od onih iz finalne serije prošle sezone.

Košarkaši Cibone poraženi su u Draženovom domu u gradskom derbiju od Cedevite rezultatom 71:79 u 23. kolu HT Premijer lige. Na ovaj način Cedevita je prošla posljednju ozbiljniju prepreku na putu do startne jedinice. 

U prvoj četvrtini momčadi su se izmjenjivale u serijama. Cedevita je otvorila s vodstvom 11:0 i poslije trice Ukića nakon manje od tri minute igre domaćini su pozvali timeout. Cibona je na to odgovorila serijom 15-2 i prešla u vodstvo 15:13, a prvu četvrtinu Cedevita je naposljetku završila sa serijom 8-0 i u drugu dionicu ušla je s vodstvom 25:22.

Kad je Stipanović na asistenciju Cherryja položio na drugi obruč, Cedevita je u 15. minuti povela 35:29. Trener Cibone Ante Nazor pozvao je timeout jer su gosti napravili 7-0, a poslije toga dvije trice vezao je Rozić pa je kod rezultata 35:35 timeout pozvao i Jure Zdovc.

U drugoj četvrtini Rozić je za Cibonu zabio tri trice, ali je Cedevita ipak otišla na odmor s prednošću 45:41. Poslije trice Rozića, njegove četvrte na utakmici, na 2:17 min. do velikog odmora domaćini su vodili 41:40, no Stipanović je kasnije okrenuo Žorića i položio na drugi obruč, a Nichols je na 40 sekundi do poluvremena pogodio tricu. Vodstvo Cedevite moglo je biti i veće jer je Cedevita imala zadnji napad u drugoj četvrtini, no Cherry nije uspio poentirati u ulazu.

Cibona je u prvom poluvremenu Cedevitu nadskakala 21-15, a obranom u prvih 20 minuta trener Zdovc sigurno nije bio zadovoljan.

U 24. minuti Cedevita je preko Stipanovića povela 49:41, no gosti ipak nisu uspjeli otići na dvoznamenkastu prednost jer su Žorić i Uljarević odgovorili serijom 6-0 za Cibonu. Kad je na 1:30 min. do isteka treće četvrtine Cherry položio u kontri za 55:49 prednost gostiju, Cibona je pozvala timeout.

Treća četvrtina naposljetku je završena s 58:51 u korist Cedevite, a taj rezultat postavio je Krušlin kad je sa zvukom sirene zabio tricu.

“Čestitam Cedeviti na pobjedi. Strahovao sam uoči ove utakmice, ne samo zbog ozljeda nego i zbog kvalitete Cedevite koja je pokazala veliki karakter protiv Budućnosti u poluzavršnici Aba lige”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Imamo još tri utakmice regularnog djela i nadam se da će se na tragu ove utakmice dizati formu za nastavak sezone”, zaključio je Nazor.

Čestitke Cedeviti na pobjedi. Sa svim ozljedama koje su nas snašle, možemo biti zadovoljni. Da smo bolje krenuli na početku, da nije bilo straha i pogrešaka možda bi gledali i napetiju završnicu. Na kraju je presudila kvaliteta i kvantiteta koja na strani Cedevite”, podvukao je Cibonin košarkaš Marin Rozić.

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Uljarević sa 22 poena i Žorić sa 20, dok je goste predvodio Andrija Stipanović sa 20 poena.

“Čestitam svojim momcima na pobjedi. Izgubili smo ritam, no igrali smo dobro. Cibona ima problema s ozljedama, znali smo da ima kvalitet, no nisu uspjeli prelomiti. Čestitke i Ciboni, igrali su dobro, znali smo da će biti motivirani”, kazao je trener gostiju Jurij Zdovc nakon susreta.

Najbolji strijelac gostiju Andrija Stipanović: “Drago mi je da smo danas pobijedili. Imali su nekih izostanka, no na kraju je najvažnije da smo pobijedili. Dali smo sve od sebe i nadam se da ćemo u nastavku biti još bolji”

Sljedeću utakmicu Cibona gostuje kod Zagreba, u utorak 17.travnja u 18 sati.

Cibona – Cedevita  (22:25, 19:20, 13:10,20:21 )

CIBONA: Jularić, Uljarević 22, Ratkovica 7, Žorić 20,  Ćorić, Gilbert, Novačić 8, Bošnjak, Rozić 14, Ljubičić

Cedevita: Ukić 5, Krušlin 11, Perković, Bajo, Nichlos 6, Slavica, Žganec 6, Musa 8, Cherry 14, Markota 5, Ramljak 4, Stipanović 20.