Hrvatska
Cedeviti Junior derbi protiv Dinama za četvrto mjesto, ali još će biti borbe...

Cedeviti Junior derbi protiv Dinama za četvrto mjesto, ali još će biti borbe...

Autor: Cedevita junior/Basketball.hr Cedevita Junior/Basketball.hr Photo: Marin Sušić/KK Cedevita Junior

Zagrebački derbi otišao na stranu “narančastih” - 97:86


Dinamo je na početku iskoristio činjenicu da je Cedeviti Junior ovo bila druga utakmica unutar 24 sata, odnosno šesta u devet dana te su nakon 10 minuta igre bili u vodstvu od 10 koševa razlike. Momčad Damira Mulaomerovića zatim je otključala dodatne zalihe energije i vrlo brzo vratila susret u rezultatsku izjednačenost. Nakon polaganja Bogdanovića, na semaforu se prikazalo 40:38 u korist domaćina s Kajzerice, a do poluvremena je ta prednost povećana na 53:45. Vodeći strijelac bio je Martin Jelić sa 17 poena uz 60% (3/5) preciznosti kod šuta za tri poena.


Dobra igra “narančastih” nastavila se i nakon velikog odmora pa je vodstvo u jednom trenutku povećano na +12, no “modri” su se uspjeli približiti prije finalnog perioda na 71:64. U ovoj dionici je s još nekoliko sjajnih poteza Ivan Bogdanović postigao 7 poena. Početak zadnje četvrtine pripao je Dinamu koji nakon dvije i pol minute vraća susret u egal, a zatim i prelazi u vodstvo. Zahvaljujući dobroj obrani, Cedevita Junior brzo je vratila dvoznamenkastu prednost. Velike zasluge za ovo idu Sandru Rašiću koji je postigao 11 poena u manje od dvije minute što je prelomilo utakmicu. Vodeći strijelac bio je Jelić s 25 poena, Rašić je dodao 15, a Allen i Bogdanović su imali po 13. Luke je podijelio 10 asistencija, a Karačić uhvatio 8 skokova.


Statistika

Sandro Rašić: "Prošli tjedan odigrali smo četiri utakmice, ovo nam je bila šesta u devet dana. Izvukli smo ovu utakmicu nekako, bili smo baš umorni. Čestitam svojoj ekipi i ekipi Dinama."

Damir Mulaomerović: "Svaka čast momcima, osjetio se taj umor u početnom dijelu prije svega mentalni, a poslije toga i fizički. Nama je ovo šesta utakmica u devet dana. Bilo nam je dosta naporno zato momcima kapa dolje, našli su karakter, snagu i volju da odrade obrambene zadatke, a onda smo i našli petorku koja je stvarno odigrala vrhunski, pogotovo u toj drugoj četvrtini. Protiv dobrog Dinama smo i očekivali da će biti teško jer se borimo međusobno za poziciju na tablici koja je naravno bitna kada se dođe u playoff. Mogu samo biti ponosan na način na koji smo izgledali i igrali, pogotovo u ovoj situaciji koju sam napomenuo prije. Pa i mali Bogdanović dao je svoj doprinos, ma svi koji su bili na terenu. Bila je mala kriza kad su poveli, međutim tu se isto pokazao karakter i uspjeli smo se vratiti s dvije dobre odluke na terenu."


Standings provided by Sofascore