Europa i Svijet
Cedeviti pobjeda i 3. mjesto skupine A 7Days Eurokupa

Cedeviti pobjeda i 3. mjesto skupine A 7Days Eurokupa

Autor: Teo Cilar

Cherry i Musa odveli oslabljenu Cedevitu do pete pobjede u 7Days Eurokupu.

U posljednjem kolu prve faze 7Days Eurokupa Cedevita je bez Demetrisa Nicholsa, Roka Ukića i Ivana Ramljaka u Košarkaškom centru Dražen Petrović pobijedila Levallois sa 94:79. Gosti su u Zagreb doputovali bez Boris Diawa i Florent Pietrusa jer su već ranije ostali bez svih šansi za prolazak dalje. Zagrepčani su već ranije osigurali prolaz u Top 16, a ova pobjeda donijela im je 3. mjesto u A skupini (omjer 5-5).

Cedevita će u nastavku natjecanja igrati u skupini G gdje ih već čeka Lokomotiv Kuban iz dalekog Krasnodara kao prvi iz skupine C, a ostala dva protivnika saznat ćemo danas nakon što se odigraju i posljednje utakmice 10. kola. 

Cedevita-Levallois Metropolitans 94:79 (33:11, 24:31, 15:20, 22:17)

Kompletna statistika utakmice

Košarkaši Cedevite imali su otvaranje susreta iz "snova" protiv Levallois Metropolitansa. Kenuli su "vitamini" serijom 12:0 u kojoj Kevin Murphy postiže 5 poena. Seriju Cedevite nakratko prekida Gavin Ware dvicom, a tada Will Cherry pokreće seriju 6:0 za 18:2. Do kraja četvrtine Cedevita odlazi na 33:11.

Do najviše prednosti na susretu Cedevita dolazi u drugoj četvrtini kada su poveli s 41:14. Bilo je nakon trice Džanana Muse poslije tri i pola minute igre u drugom periodu. "Poludio" je tada Klemen Prepelič koji do kraja poluvremena ubacuje 11 poena dovodi goste na minus 15. 

Levallois je i u trećoj četvrtini igrao na pogon Prepeliča koji u tom dijelu ubacuje novih devet poena i dovodi svoju momčad na dostižnih deset poena zaostatka uoči odlučujuće četvrtine. Odmah na početku posljednje dionice Chris Johnson faulira Prepeliča na trici koji hladno pogađa sva tri bacanja za minus sedam. Leslie Travis doveo je goste na minus pet, a do kraja susreta ostalo je još dugih 7:40 minuta. Bude se tada Will Cherry i Musa koji odvode Cedevitu na 81:67 i tu je susret bio riješen iako su do kraja ostale tri i pola minute. Gosti za to vrijeme više nisu uspjeli zaprijetiti, a Cedevita je zasluženo slavila i plasirala se među 16 najboljih momčadi 7Days Eurocupa. 

Cherry je predvodio Cedevitu s 19 poena, 4 asistencije i 3 osvojene lopte, Musa ga je dobro pratio s 17 poena i četiri skoka dok je Damir Markota ubacio 14 uz 3 skoka. Valja spomenuti i Karla Žganeca koji je ubacio 10 uz 6 skokova.