Hrvatska
Četvrta pobjeda Cibone u nizu

Četvrta pobjeda Cibone u nizu

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Dobar otpor Bosca

U utakmici 5. kola FAVBET Premijer lige Cibona je pobijedila Bosco 84-69 i tako stigla do četvrte uzastopne pobjede. 

Cibona je u susret krenula s petorkom Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović i Domagoj Vuković. Bosco je na drugoj strani krenuo s petorkom Bruno Bubalo, Tin Tikveša, Nikola Ivanković, Borna Katanović i Dino Butorac.

Odmah je Cibona otvorila utakmicu serijom 13-2 u samo tri minute koševima Radovčića, Majcunića i Perasovića te je trener Bosca bio primoran pozvati prvu minutu odmora. Bila je to dobra odluka jer su igrači Bosca na parketu odgovorili nešto boljom igrom te u sljedećih šest minuta s 8-12 smanjuju zaostatak na sedam poena (21-14). Ipak, do kraja četvrtine Cibona je vratila dvocifrenu prednost tricama Majcunića i Aranitovića te polaganjem Pavkovića za rezultat prve četvrtine 29-17.

Otvorio je Bosco drugu dionicu tricom Marata Kosa, no Cibona ubrzo uzvraća koševima Radovčića, Majcunića i Golemca za najvećih +15 na susretu (35-20). Ne predaju se igrači Bosca i u nastavku vraćaju zaostatak na samo deset poena (39-27). Slijedi mini serija Cibone koja opet vraća osjetniju prednost na svoju stranu (+18), no onda Bosco uzvraća svojom serijom 8-0 za 45-35. Do kraja prvog poluvremena Cibona je s četiri poena postavila konačan rezultat 49-35.

Treću četvrtinu Bosco je otvorio s 4-2, ali Cibona uzvraća sa 7-0 za 58-39 i najvećih +19 na susretu. Trend serija nastavlja se i u ovom dijelu utakmice pa tako koševima Dine Butorca, Ivankovića i Bubala gosti smanjuju zaostatak na samo osam poena (61-53). Do kraja četvrtine Bosco je održao prihvatljivih devet poena zaostatka za rezultat 64-55. Bosco je i treću četvrtinu uzeo na svoju stranu s 15-20.

U posljednjih deset minuta Cibona kreće ‘ozbiljnije’ i nakon tri minute rezultat na semaforu pokazuje 73-55, a Ante Samac primoran je pozvati minutu odmora. Do kraja susreta gledali smo Bosco koji pokušava smanjiti prednost, a Cibonu koja pokušava održati istu. Konačan rezultat postavio je Krizmanić s linije slobodnih bacanja za 84-69.

U redovima Cibone kao najbolji strijelac upisao se Ivan Majcunić s 20 poena, kapetan Krešimir Radovčić slijedio ga je s 13 postignutih poena, a dvoznamenkasti su bili Ivan Perasović s 12, Aleksandar Aranitović s 11 te Josip Pavković s 10 ubačenih poena. Kod ekipe Bosco istaknuli su se Dino Butorac s 17 poena te Nikola Ivanković koji je postigao 15 poena.

Trener Bosca Ante Samac: “Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. Periodi dobre igre su bili premali i prekratki da bi ugrozili Ciboninu kvalitetu. Na nama je da se spremimo za utakmice koje slijede i još jednom čestitam ekipi Cibone.”

Igrač Bosca Nikola Ivanković: “Što se tiče utakmice, Cibona je bila bolja i iskusnija je. Mi smo dali sve od sebe i moramo još trenirati. Moramo se spremiti za nadolazeće utakmice.”

Trener Cibone Jakša Vulić: “Došli smo do novih bodova protiv Bosca. Zabilježili smo pobjedu i izbjegli potencijalne ozljede. Ostalo nam je tri dana da se spremimo za Zadar. Osjeća se umor kod prve petorke seniora. Evidentno je da će nam u nastavku bit sve teže i teže.”

Igrač Cibone Josip Pavković: “Bosco je mlada ekipa, bili su dosta agresivni i držali su se na 10 razlike. Starija ekipa seniora je napravila značajniju razliku u rezultatu pa smo mi mlađi dobili priliku i završili utakmicu.”

Standings provided by Sofascore