Europa i Svijet
Hrvatska
Četvrta pobjeda Dubrave u nizu, o prolazu dalje odlučuje posljednje kolo

Četvrta pobjeda Dubrave u nizu, o prolazu dalje odlučuje posljednje kolo

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Alpe Adria Cup: Dubravaši bolji od Ilirije

Dubrava je u osmom nastupu u Alpe Adria kupu upisala četvrtu uzastopnu pobjedu i zadržala šanse za plasmanom na završni turnir. Izabranici Jeronima Šarina nadigrali su Iliriju iz Ljubljane 91:72. Gosti bez svojih ponajboljih igrača nadu su držali do sredine treće četvrtine kada je Dario Kuzmanović ubacio dvije uzastopne trice i uz Matea Vidovića bio pokretač velike 70:51 prednosti na ulasku u posljednju četvrtinu.

”Dobili smo utakmicu i to je najvažnije. Čestitam mojim igračima jer smo ovom pobjedom ostali u borbi za završni turnir i dok budemo imali šanse ovo natjecanje će nam biti veliki motiv. Ono što je jako važno je činjenica da smo uspjeli raspodijeliti minutažu s obzirom da nas u subotu čeka utakmica s Cedevitom Junior”...naglasio je trener Dubrave Jeronimo Šarin

Vidović je ubacio 21 poen (trice 4/4). Filip Paponja (4as) je dodao 13, a Kuzmanović 11. Kod gostiju najbolji Anej Orel (18).

Dubrava u subotu dočekuje Cedevitu Junior u 17.kolu Favbet Premijer lige, a nakon toga slijedi gostovanje u Češkoj (Olomouc) gdje će praktički biti odlučen drugi putnik u Temišvar iz B skupine na završni turnir.

Standings provided by Sofascore