Hrvatska
FOTO: Četvrtfinalistu kupa dovoljno deset minuta za novu pobjedu

FOTO: Četvrtfinalistu kupa dovoljno deset minuta za novu pobjedu

Autor: Paulo Sarić

U prvom je poluvremenu susret bio izjednačen, no na kraju je presudila veća kvaliteta domaće ekipe.

U zadarskom derbiju Druge lige jug sudionik nadolazećeg Kupa „Krešimir Ćosić“ KK Sonik Puntamika očekivano je došao do pobjede nad KK Sveučilište u Zadru rezultatom 89-63 Iako je prvo poluvrijeme proteklo u izjednačenoj borbi, Puntamičani su u nastavku zaigrali angažiranije te su lakoćom došli do novih bodova koji ih ostavljaju na vrhu tablice.

Domaći je trener Šime Kraljević u susret krenuo praktički s rezervnom petorkom pa su na klupi ostali Mario Pešut, Dino Palčić, Zvonimir Uzelac, Eddi Jurjević i Josip Ceranja. U takvoj su se igri Studenti dobro držali čitavo prvo poluvrijeme te su uglavnom vodili nekoliko poena. Kako je vrijeme odmicalo, tako je domaći trener jednog po jednog na parket slao svoje najbolje igrače pa se na odmor otišlo s 32-34 za momčad Rajka Vidakovića.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Sonik je u nastavku zaigrao kako zna te je u samo nekoliko minuta okrenuo utakmicu. Agresivna obrana tjerala je gostujuće igrače na pogreške, a iz brojnih izgubljenih lopti proizašle su kontre pa je već u 26. minuti nakon koša Eddija Jurjevića na semaforu svijetlilo 48-38 što je bila prva dvoznamenkasta prednost momčadi u bijelim dresovima. U istom se ritmu nastavilo do kraja treće četvrtine pa je visoki Josip Ceranja tricom od table koju minutu kasnije odveo četvrtfinalista završnog turnira Kupa „Krešimir Ćosić“ i na plus 20. U posljednju se dionicu ušlo sa 68-50 nakon čega se rezultat stabilizirao.

Pet minuta i 48 sekundi prije kraja iz igre je izišao jedini preostali član udarne petorke domaćina Dino Palčić, a do kraja susreta osim međusobnog nadigravanja zadarske mladosti vrijedi istaknuti i isključujuću tehničku Roka Čiklića koji se prije svojih suigrača pošao ugrijati u svlačionicu.

Domaćine su do pobjede vodili Ceranja sa 17 te Uzelac i Jurjević s po 12 koševa, dok je najefikasniji u kod Studenata bio Paleka s 23 poena.