Hrvatska
Cherry: Trener mi je rekao da Zadar ima po 9000 navijača na utakmici

Cherry: Trener mi je rekao da Zadar ima po 9000 navijača na utakmici

Hrvatski derbi iz zagrebačkog kuta.

Nakon što je ABA ligu otvorila domaćom pobjedom protiv FMP-a, Cedevita u drugom kolu  u srijedu u 19:00 sati gostuje kod neugodnog Zadra.

Momčad Aramisa Naglića u prvom kolu pokazala se u dobrom svjetlu u Podgorici (tijesan poraz 87:85).

"Hvala Bogu. Šteta što nisu dobili, to je hrvatski klub. Imali su mogućnost za pobjedu. Odigrali su kvalitetno, tako da je to odmah za nas jedno veliko upozorenje da se radi o dobrom timu, s dobrim trenerom, koji igra pred dobrom publikom. Tako da mislim da će brzo, ako još ne znaju, naši novi igrači shvatiti gdje su došli", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc. "To je utakmica u kojoj se zna da smo mi favoriti. Mi ne bježimo od toga, moramo utakmicu dobiti, ali daleko od toga da će to biti lako."

Što će po vama biti ključ pobjede?

"Ništa novo kod mene. Odlučit će u obrani. Oni idu brzo, idu ti stalno u leđa... Tranzicijska i timska obrana, tu je ključ. U napadu ne smijemo srljati jer će kazniti svaku našu grešku. Moramo imati utakmicu pod kontrolom i igrati dobru obranu sa što manje grešaka", dodao je Zdovc, koji i dalje ne može računati na Roka Ukića i Ivana Ramljaka.

Will Cherry prvi će put zaigrati u Zadru: "Trener je rekao da imaju po 9.000 navijača na utakmici i da je ludo ondje. No, ako izađemo fokusirani i ako igramo Cedevitinu košarku nisam previše zabrinut. Ne poznajem njihovu momčad. Čini se da neće biti lako, ali mislim da ćemo, s obzirom na skupinu momaka koje imamo u ekipi, biti dobro."

Kakvi su tvoji dosadašnji dojmovi o ABA ligi?

"Ovo je dobra liga. Nisam polovio sve momčadi, no momčadi protiv kojih smo dosad igrali su čvrste. Svi igraju čvrstu košarku. To nije mekana liga. Svi igraju jako fizički i svaku večer moraš izaći i dati najbolje od sebe. Ne možeš uzimati slobodne dane. Nijedna prednost u utakmici nije sigurna. Vidio sam već više puta da momčadi imaju 15 ili 20 poena razlike u četvrtoj četvrtini i da se druge momčadi vrate i naprave neizvjesnu utakmicu. Bit će to teška liga", izjavio je Cherry.

Prije polaska za Zadar, momčad Cedevite u utorak u 14:00 sati u Domu košarke Cedevita odradit će još jedan trening.