Europa i Svijet
Hrvatska
Cherry uoči Andorre:  "Dolazak Markote za nas je velika stvar"

Cherry uoči Andorre: "Dolazak Markote za nas je velika stvar"

Autor: KK Cedevita

U srijedu u 20:00 sati Cedevita u sklopu 8. kola A skupine 7Days Eurokupa gostuje kod MoraBanc Andorre.

Zagrepčani su trenutno treći u skupini s četiri pobjede i tri poraza, dok je Andorra peta uz omjer 2-5, a u prijašnjem međusobnom susretu u Domu sportova Cedevita je u trećem kolu slavila 91:73.

"Andorra je u dobrom stanju. Poslije naše utakmice oni su se dizali. Doveli su još jednog igrača na poziciji četiri, Chrisa Copelanda, i igraju stvarno dobro u zadnje vrijeme. Dobili su Malagu, a izgubili su od Valencije u gostima u produžetku. Znači, bit će to druga ekipa i druga utakmica", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Basketball.hr

Ključ pobjede po njemu je u kontroli tranzicije.

"Moramo ih iskontrolirati. Oni će kod kuće igrati brzo, a ako iskontroliramo njihovu tranziciju, mislim da u igri pet na pet imamo neku prednost. Tako da očekujem tešku utakmicu. Put će biti naporan, ali koga to interesira. Idemo tamo da bi napravili sve da se serija nastavi", dodao je Zdovc.

Serija o kojoj trener Cedevite govori je serija od sedam uzastopnih pobjeda. Aktualni prvaci Hrvatske zadnji put poraženi su još 12. studenog u gostima kod Budućnosti VOLI. Nakon toga su nanizali pobjede protiv Torina u gostima, Mornara kod kuće, Jazina u gostima, MZT-a, Splita i Darussafake kod kuće te kod Partizana u gostima.

Jedan od zaslužnih za dobre igre narančastih je i Will Cherry. On je s prosječno 13 poena i 4.1 asistencijom po utakmici trenutno prvi strijelac i asistent Cedevite u Eurokupu, a Zdovc kad je napeto često u četvrtim četvrtinama igra u paru s njim i Rokom Ukićem.

"Neće to biti laka utakmica. Igramo u gostima. No, u lijepoj smo pobjedničkoj seriji i nije važno gdje igramo, sve dok nastavljamo igrati Cedevitinu košarku bit ćemo dobro. No, ne možemo otići ondje i podcijeniti ih. Ove godine smo to učinili više puta. Izgubili smo neke utakmice koje nismo smjeli izgubiti, no bit će to za nas veliki test", uoči gostovanja kod Andorre rekao je Cherry.

Čini se da se Cedevita u posljednje vrijeme dodatno podigla. U čemu je ključ?

KK Cedevita

"Mislim da su se svi uživili u svoje uloge, a i dolazak Markote je za nas velika stvar. On je još jedan igrač koji može dobro igrati na pozicijama četiri i pet. On jednostavno zna košarku. No, osim toga, mislim da su se sada svi zajedno uklopili u momčad, a najstrašnije je što mi još uvijek nismo igrali svoju najbolju košarku. Još uvijek se podešavamo u nekim stvarima, no igrači sada znaju gdje se točno trebaju kretati u obrani, a gdje u napadu i to je ključ. U napadu igramo vrlo slobodno i trener nam za to daje slobodu", izjavio je playmaker Cedevite.

Dobra vijest za Cedevitu je što se vraća Chris Johnson, koji je zbog ozljede propustio dvije posljednje utakmice.