Hrvatska
Chris Hortman novi član Adria Oil Škrljeva

Chris Hortman novi član Adria Oil Škrljeva

Autor: Duje Jurić

Škrljevčani slažu roster za nacionalno i regionalno natjecanje.

Polako se popunjava roster Škrljevčana za sljedeću sezonu. Od danas novi je igrač u zelenim redovima Chris Hortman, Amerikanac s hrvatskom putovnicom. 

Hortman je iskusni bek rođen 1988. godine, koji je visok 192cm, a može pokrivati sve tri vanjske pozicije. Ljubitelji domaće košarke dobro poznaju Chrisa jer je nakon zapaženih igara u Puli, prešao u njemački Shalke, da bi veliki trag ostavio u Dubravi gdje je imao odličnu statistiku (14.5 koševa i 7,4 skokova). Prošle sezone na Kosovu ponovno dobre brojke, 20,5 koševa po utakmici uz 10 skokova dokaz su o svestranosti i korisnosti ovoga igrača. Zanimljivost je da Hortman živi u Puli, gdje je zasnovao obitelj.

"Jako sam uzbuđen potpisom za Adria Oil Škrljevo. U Puli treniram svaki dan i jedva čekam početak priprema. Drago mi je da sam se vratio u svoj novi dom, Hrvatsku, gdje sam već igrao i dobro poznajem ekipe i način igranja. U Dubravi mi je bilo dobro, pružili smo zaista odlične utakmice, a sada mi je drago da sam u klubu koji ima ambicije, sudjeluje u playoffu, te uz HT Premijer ligu imamo priliku igrati još jedno natjecanje. Odličnim igrama prošle sezone na Kosovu pokazao sam da sam spreman i želim igrati na višem nivou. Hvala na povjerenju, a ja ću ga zasigurno opravdati".

Nakon produženja ugovora sa dugogodišnjim članom Zelenih Josipom Barnjakom i razigravačem Tonijem Jelenkovićem, klub sa Škrljeva praktički je zatvorio vanjske pozicije, jer klub ozbiljno računa i na Luku Vucića.