Hrvatska
Cibona +19 pretvorila u minus i na kraju ipak slavila

Cibona +19 pretvorila u minus i na kraju ipak slavila

Autor: KK Cedevita

Prva utakmica finala potvrdila ranjivost Cedevite koju je načeo Zadar.

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja HT Premijer lige Cedevita je kao gost u Košarkaškom centru Dražen Petrović poražena od Cibone 88:84. Cibona je u trećoj četvrtini imala 19 poena prednosti i vodila većinu utakmice. Cedevita je uspjela napraviti preokret i doći do vodstva, ali u završnici je pobjeda ipak pripala Ciboni.

Prvo poluvrijeme obilježila je Cibona. Cibosi su već sredinom prve četvrtine imali dvocifrenu prednost. Nakon 10 minuta igre vodili su 28:16, a na veliki odmor otišli su s 51:39.

U trećoj dionici Cedevita je živnula. Nakon što je Roko Rogić u 24. minuti zabio u ulazu za 62:43 vodstvo Cibone, Vitamini su preko Ivana Ramljaka, Domagoja Bošnjaka, Karla Žganeca i Jacoba Pullena napravili seriju 10-0, a u zadnju četvrtinu ušlo se naposljetku sa 66:55 za Cibonu.

Kad je Marko Banić na 2:08 min. do kraja utakmice položio za 81:80 vodstvo Vitamina, zaključio je 13-4 seriju Cedevite i svoju momčad doveo u prvo vodstvo na utakmici. Međutim, Filip Bundović potom je zabio dva slobodna bacanja, a onda i poentirao nakon što je ostao na Pullenu.

Cedevita je potom zaredala s promašajima i greškama, a u završnici je Markota čuvao prednost Cibone s linije slobodnih bacanja.

U dresu Cedevite Cobbs je upisao 16 poena i pet skokova, Pullen je ubilježio 14 poena i četiri asistencije, Filip Krušlin je zabio 12 poena, a Marko Banić 10 poena, pet skokova i tri asistencije.

Cibonu su predvodili Markota sa 16 poena i 10 skokova te te Marin Rozić s 15 poena.