Hrvatska
Cibona Bez Aranitovića dočekuje rasterećenu Šibenku

Cibona Bez Aranitovića dočekuje rasterećenu Šibenku

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: KK Cibona

Liga za prvaka

Nije uspjela Cibona iznenaditi Cedevitu Olimpiju u Ljubljani, u okviru natjecanja u AdmiralBet ABA Ligi, što ne znači da nije odigrala dobru utakmicu (91:85). Bodovi su ipak pripali Zmajčekima, a Vukovi će pobjedu nastojati izboriti na drugom kolosijeku, već u ponedjeljak. Naime, nakon osnovnog dijela sezone, u državnom prvenstvu šest najboljih momčadi HT Premijer lige kreće u Ligu za prvaka. Na startu će Zagrepčani u Košarkaškom centru Dražen Petrović  prvoga dana novoga tjedna ugostiti momčad Šibenke. Utakmica počinje u 19,30 sati.

Kao branitelj naslova, Cibosi imaju dodatnu obvezu pružiti najviše od sebe kako bi obranili titulu, što neće biti nimalo jednostavna zadaća jer i konkurenti imaju isti cilj. Jasno je da će ključni igrači morati najviše „potegnuti“ jer se od njih s pravom najviše očekuje. Kapusta je, recimo, u Ljubljani bio na reprezentativnoj razini, a trener Sesar zasigurno očekuje da i ostali najviše pokažu kada bude najpotrebnije. Što se Šibenčana tiče, oni će u Play-off krenuti neopterećeno, budući da im i sam ulazak u ovo društvo za njih predstavlja uspjeh.

Igrali su Cibona i Šibenka i sredinom veljače u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, kada je u Draženovu domu bilo uvjerljivih 101:71 za domaćina. Prije toge su se ove dvije momčadi susrele i u Krešimirovu gradu, gdje su Vukovi također uvjerljivo slavili rezultatom 87:56. U svakom slučaju, favoriti su i ovaj puta, no to uvijek treba opravdati na parketu.

„Oni su odlično vođeni od strane kolege Milačića, a nama nedostaje ozlijeđeni Aranitović dok su još neki igrači zadobili ozljede protiv Cedevita Olimpije, ali se nadam da će oni ipak zaigrati. Očekujem dobru utakmicu i pozivam gledatelje da dođu u što većem broju i da nas podrže u nastojanju da pobjedom započnemo Ligu za prvaka“, rekao je Sesar.

„Šibenčani igraju brzu i atraktivnu košarku, dobra su ekipa s kvalitetnim trenerom. Morat ćemo energetski dobro odgovoriti na njihovu trku i uvesti utakmicu u naš ritam da bismo došli do pobjede“, u najavi ističe Marko Baković.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Ulaznice.hr, kao i na blagajnama KC Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.