Hrvatska
Regija
Cibona bez Bundovića do kraja prvenstva, Sesar i bez njega traži put do doigravanja

Cibona bez Bundovića do kraja prvenstva, Sesar i bez njega traži put do doigravanja

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Marin Sušić/KK Cibona

ABA liga

amo su još tri kola ostala do kraja osnovnog dijela sezone u AdmiralBet ABA ligi. I dalje se vodi zanimljiva borba za plasman u Play-off, pri čemu se u 24. prvenstvenoj rundi sastaju izravni konkurenti Igokea m:tel i Cibona

Njihov ogled u Laktašima svakako će utjecati na završni plasman uoči doigravanja, pa ga obje momčadi dočekuju s velikom željom za osvajanjem bodova. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 2. travnja, s početkom u 17 sati.


Trenutno su Vukovi u nešto boljoj poziciji jer su na desetom mjestu s 32 boda, dva više u odnosu na suparnika kojemu dolazi u goste, a koji ima utakmicu zaostatka. Sesarovi izabranici su na učinku 9-14, a klub iz Bosne i Hercegovine ostvario je jednu pobjedu manje. Dakle, moglo bi se govoriti o podjednakoj kvaliteti, o čemu svjedoči i rezultat prvog ovosezonskog međusobnog dvoboja u kojem je bilo 77:76 u korist Zagrepčana pred njihovim navijačima u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Nadaju se i jedni i drugi da bi se mogli „ugurati“ među osam najboljih koji će u borbu za prvaka, no onaj tko ove nedjelje bude poražen – puno bi teže ostvario takav cilj. Igokea poprilično ovisi o raspoloženju svoga razigravača Bryanta Crawforda koji je trenutno na prosjeku od 13 poena i 5,6 asistencija. U usporedbi s njim hrvatski reprezentativac Borna Kapusta je na brojkama 11,5 koševa i 6,9 dodavanja koje su realizirali njegovi suigrači. U međusobnim dvobojima u okviru AdmiralBet ABA lige Igokea ih je 14 riješila u svoju korist, a Cibona 9. Gledajući samo utakmice u Laktašima omjer je 7-4 u korist ekipe Vladimira Jovanovića koji je ne tako davno bio kormilar Cibosa.

Uz odlazak Marka Bakovića Cibonu je pogodila još jedna nesreća. Do kraja prvenstva zbog ozljede ramena Sesar ne može računati na usluge centra Filipa Bundovića.


„Igokea je imala prilično turbulentnu sezonu jer su im odlazili važni igrači, imali su i neke ozlijeđene, kao i promjenu trenera. Trebalo im je neko vrijeme da se bolje poslože, no kolega Jovanović radi dobar posao, što potvrđuju i tri vezane pobjede s kojima nas dočekuju. Ostali su bez najboljeg igrača Tanackovića i sigurno im je to problem u rotaciji, ali ni mi ne možemo računati na Bundovića što nam je svakako hendikep. Idemo se tamo nadigravati i odigrati što bolje možemo“, ističe Josip Sesar.

„Čeka nas neugodno gostovanje za koje se moramo dobro pripremiti. Vrlo je važno odigrati čvrsto i agresivno u što dužem razdoblju ovoga susreta kako bismo došli do bodova i produžili nadu da možemo izboriti Play-off“, rekao je prvotimac Cibone Ivan Majcunić.