Hrvatska
Regija
Cibona bez Mazalina i Bundovića poražena u Baru, u ludoj završnici Perasović namjerno promašio bacanje pa šut za produžetak

Cibona bez Mazalina i Bundovića poražena u Baru, u ludoj završnici Perasović namjerno promašio bacanje pa šut za produžetak

Autor: Cibona Photo: Mornar Barsko zlato/Media Pro

Bodovi ostali u Crnoj Gori

Još jedna dramatična utakmica Cibone u AdmiralBet ABA ligi. U 16. kolu Zagrepčani su gostovali u Crnoj Gori kod Mornara Barsko zlato, a domaćin je u posve neizvjesnoj završnici slavio sa 83:81 (26:15, 16:21, 22:20, 19:25).

Vukovi su imali završni napad, no pomalo nesretno Perasovićev je šut „ispao“ iz obruča, pa se nije ušlo u produžetak. Inače, obje su momčadi dobile po dvije četvrtine, uz napomenu da su Pavićevićevi izabranici vodili većim dijelom susreta. U prvih deset minuta imali su i 13 poena prednosti, da bi Cibosi do odlaska na odmor smanjili broj izgubljenih lopti što se odrazilo na smanjenje protivničkog vodstva (42:36).

Iako opterećeni osobnim pogreškama, košarkaši hrvatskog prvaka nisu dopuštali Baranima da se ponovno značajnije „odlijepe“, da bi se u posljednjoj četvrtini odvijala prava drama na parketu. Cibona je nakon dužeg vremena preokrenula rezultat u svoju korist (76:78) i tada se moglo naslutiti da će pobjednik biti riješen tek u samome finišu. Do tada ne baš razigrani Russell uglavnom je pogađao s linije slobodnih bacanja, a u već opisanom posljednjem napadu zagrebačkog sastava tako je malo nedostajalo da utakmica potraje i duže, no sreća se nasmiješila Mornaru.

U pobjedničkim redovima Pecarski je imao 18 poena i 12 skokova, Glas je dodao 17 koševa, a Russell se zaustavio na 15. Među Cibosima je dominirao vrlo precizni Aranitović s 22 poena i 7 skokova, Baković je ubacio 14, a Perasović 12 uz 9 skokova i 4 asistencije.

Josip Sesar, trener Cibone:

Čestitke Mornaru i svim akterima ove utakmice. Mornaru želim nastavak dobrih igara i ostanak u Ligi. Nije to bio posebno zahtjevan dvoboj u fizičkom smislu, moglo ga se odigrati i sa suženim igračkim kadrom poput našeg, međutim, nismo uspjeli u završnici napraviti ono što smo željeli. Poznato je da nam Mazalin i Bundović nisu mogli pomoći jer su ostali u Zagrebu pod temperaturom, a nadam se kako će nam se što prije priključiti.

Mihailo Pavićević, trener Mornara Barsko zlato:

Moji su igrači dali sve od sebe, a to je ono što uvijek tražim. Nekada je to dovoljno za pobjedu kao večeras, a nekada nije... Pretpostavljao sam da će biti ovako teška utakmica, uglavnom su takve kada imamo imperativ. Na kraju je bilo i malo sreće, iako smo uglavnom vodili. Tko zna što bi bilo da je Cibona pogodila zadnji šut za produžetak. Kod njih s vidi da imaju uigrani sustav i zaslužili su šest dosadašnjih pobjeda. Što se nas tiče, dolazimo pomalo „do zraka“ i svaki su nam bodovi bitni za mirniju završnicu sezone.