Hrvatska
Regija
Video: Cibona bez šansi kod Mega Bemaxa

Video: Cibona bez šansi kod Mega Bemaxa

Autor: Teo Cilar

Cibona je izgubila na gostovanju kod Mega Bemaxa u Srijemskoj Mitrovici. Domaćini su cijelo vrijeme kontrolirali rezultat, a u jednom dijelu treće četvrtine pobjegli su i na 20 poena razlike. Susret je završen rezultatom 95:88 (31:22, 26:26, 23:19, 15:21).

Od samog početka domaćini su bili u vodstvu, a Cibona je u samo dva navrata na utakmici uspjela izjednačiti. Oba puta u prvoj četvrtini kod 2:2 i 10:10. Za Cibonu su nezaustavljivi u prvoj četvrtini bili Dylan Ennis stigao sa Oregon Universitya s osam poena i Vlatko Čančar s šest. Mega Bemax je već u prvoj četvrtini došao do dvocifrene razlike, plus 11 na 48 sekundi do kraja perioda. Ante Gospić zaključio je četvrtinu košem za 31:22.

U dva navrata sredinom druge četvrtine domaćini odlaze na najvišu prednost do tog trenutka utakmice, plus 15. Cibona se tada pribrala i na 30 sekundi do kraja prvog poluvremena došla na samo minus šest nakon dvice Melvin Clevelanda. Ipak, četvrtina završava na najgori mogući način za Cibonu, Čančar je pogodio tricu i na odmor se odlazi s plus devet za Mega Bemax. Domaćini su u prvom poluvremenu ubacili čak 57 poena, a to dovoljno govori o kvaliteti Cibonine obrane. 


Cibona je nakon dvije i pola minute igre u trećoj četvrtini došla na samo minus pet, ali tada Josip Bilinovac dobiva prekršaj i tehničku pogrešku što je domaćinima bio zamah za seriju 20:5 kojom su došli do 80:60 na dvije minute do kraja treće četvrtine što je bila i najviša prednost na susretu. Posljednje dvije minute trećeg perioda i prve dvije posljednjeg bile su u znaku Cibone koja radi seriju 11:0 i smanjuje razliku na minus devet. Bliže nisu mogli jer igrači Mega Bemaxa konstantno održavaju prednost između 10 i 14 poena razlike. Tek na samom kraju su posustali i dozvolili Ciboni da smanji na konačnih minus sedam. 

Ennis je predvodio Mega Bemax s 23 poena, 5 asistencija i 4 skoka dok je Čančar ubacio 17 uz šest skokova. Kod Cibone najbolji Luka Žorić s 24 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Dobar je bio i kapetan Marin Rozić s 17 poena, osam skokova i šest asistencija. Potpuno su zakazala američka pojačanja Cibone, Langston Hall je ubacio samo dva koša uz šut iz igre 0-3, a Cleveland je ubacio 9 uz šut iz igre 3-12. 

Cibona u idućem kolu u četvrtak dočekuje Petrol Olimpiju, a Mega Bemax će u goste Crvenoj zvezdi.