Hrvatska
Cibona bez većih poteškoća do 18. finala Kupa Krešimira Ćosića

Cibona bez većih poteškoća do 18. finala Kupa Krešimira Ćosića

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Gorice prijetili su prvo poluvrijeme, ali više od toga nisu mogli.

Košarkaši Cibone plasirali su se u svoje 18 finale Kupa Krešimir Ćosić. Oni su opravdali ulogu favorita protiv Gorice i slavili s 83:73 (21:21, 20:17, 25:17, 17:18).

Cibona je susret protiv Gorice otvorila serijom 8:0. Krenuo je Shane Gibson tricom, nastavio je Ivan Novačić dvicom, a zaključio je tricom Matic Rebec. Gorica je prve poene na utakmici zabila nakon pune tri minute igre, točnije tricu je ubacio Marko Petrović. Nakon što je na polovici igre u prvom periodu Ante Gospić smanjio na 10:6, Rebec i Filip Bundović povisuju na novih plus osam. Uslijedile su bolje minute za Goricu koja preko Gospića i Mislava Brzoje dolazi na tri poena zaostatka. Nešto kasnije Gorica je preokrenula i došla do vodstva 16:19 na dvije minute do kraja perioda, a prvi period završava s poravnatih 21:21.

Drugi period bolje otvara Gorica koja serijom 7:0 dolazi do vodstva 21:28. Cibonin post prekida Bundović nakon gotovo tri minute igre. Sredinom četvrtine Gorica je došla do najviše prednosti na utakmici 25:34 i treba priznati da su jako dobro izgledali na parketu u tim trenucima. Kako se bližio kraj prvog poluvremena tako je i Cibona podizala nivo svoje igre i agresivnost u obrani i serijom 16:4 zaključuje prvo poluvrijeme na krilima odličnog Rebeca i Novačića, a to im je donijelo vodstvo 41:38.

Cibona je nastavila s dobrom igrom i u trećem periodu, a dosta problema radili su košarkašima Gorice pick igrom što im je donijelo dvoznamenkastu prednost. Cibona je pobjegla na 17 poena prednosti, ali košarkaši Gorice serijom 8:0 dolaze na jednoznamenkasti zaostatak. Cibona preko Josipa Bilinovca ipak posljednja poentira u četvrtini i u posljednji period ulazi s plus 11.

“Vukovi“ su posljednju četvrtinu odradili rutinski, Gorica je tek jednom došla na minus devet, a bliže od toga nisu mogli. Na kraju je Cibona potpuno zasluženo ušla u finale Kupa Krešimir Ćosić, a do pobjede su ih predvodili Rebec s 28 poena i 3 asistencije, Novačić je sudjelovao s 15 poena i 3 skoka, a Bilinovac s 12 i 3 skoka.

Kod Gorice Brzoja 16 poena i 3 skoka dok je Lovro Mazalin ostvario double-double s 10 poena i 14 skokova.