Hrvatska
Cibona bolja od Dubrave, Velićev forte i dalje je atmosfera

Cibona bolja od Dubrave, Velićev forte i dalje je atmosfera

Pripremna utakmica.

Košarkaši Cibone su u terminu večernjeg treninga odigrali trening utakmicu s Dubravom  koju su pobjedili sa 98-74.

Igrači su zagazili u treći tjedan priprema pa je ova utakmica poslužila za uigravanje i nagradu nakon 2 tjedna mukotrpnog rada, a filozofiju dosadašnjeg i budućeg rada naglasio je odmah na početku trener Cibone Ivan Velić:

”Mi smo lani pokazali kako treba izgledati prava košarka - puno trke, puno obrambene rotacije, puno agresivnosti i timske igre, i to je ključ. Bili smo u tome najbolji i na tome ćemo graditi filozofiju i ove godine! Treći je tjedan priprema, radimo bespoštedno i to se vidi. Izrazito su teške noge, to je jednostavno takav period u kojem su igrači pod maksimalnim opterećenjem. Ova im je utakmica poslužila kao nagrada za ta prva dva tjedna teškog rada. Uigravamo se, radimo, a i svježina će doći sa vremenom. Momci su napravili super posao do sada. Imamo još dosta vremena da sve posložimo, tek je stigao i novi igrač, očekujemo još jednog tako da mislim da će to biti dobro.”

Jedan se djelić protekle sezone itekako preslikao i na ovaj roster - atmosfera.

”Kad tražim igrače prvo tražim taj karakter. Atmosfera je među njima već vrhunska i s tom atmosferom i radom ćemo sigurno nadoknaditi bilo kakav nedostatak kvalitete. To je ono što sam garantirao i prošle godine - da ćemo borbom, atmosferom i nevjerojatnim motivom privući, nadam se, i publiku koja će to znati prepoznati. To se dogodilo u finalnoj seriji, a mislim da ćemo biti na tom tragu i ove sezone, znači, tko god igra da da maksimum od sebe i dok god je to tako, bit ću s njima zadovoljan!”

Podsjetimo još, Amerikanac Shane Gibson je danas sletio u Zagreb i upoznao se s ekipom, a umjesto utakmice je odradio individualni kondicijski trening s Krševanom Sorićem i već se sutra priključuje treninzima prvog sastava.

Vukovi sada nastavljaju s pripremama, a prije turnira u Poljskoj (18. i 19. rujna) i Velikoj Gorici (13. i 14. rujna), odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica zatvorenog tipa i to kod Igokee u Laktašima (02.rujna), u Kopru kod Primorske (06. rujna), a jednom će i ugostiti Igokeu u Zagrebu (10. rujna).

CIBONA-DUBRAVA 98-74 (20:13, 28:21, 34:24, 16:16)