Hrvatska
Jovanović se brine hoće li zbog Bad Blue Boysa njegovi igrači znati koji koš trebaju napadati

Jovanović se brine hoće li zbog Bad Blue Boysa njegovi igrači znati koji koš trebaju napadati

Autor: KK Dinamo Photo: KK Dinamo

Zajednička pressica Dinama i Cibone

Nakon dugo vremena u Zagrebu se ponovno priča o košarci. Razlog tome je utakmica između Dinama i Cibone u Kupu Krešimir Ćosića koja će se sutra u 18 sati odigrati u Draženovom domu pred glasnom publikom.

Uoči utakmice zajedničku konferenciju za medije održali su treneri i igrači dvaju zagrebačkih kluba.

'Nadam se da će moji igrači znati na koji koš napadaju', kazao je trener Cibone Vladimir Jovanović aludirajući na činjenicu da za KK Dinamo dolaze navijati i Bad Blue Boysi koji stoje iza ovog kluba.

'Svjesni smo da smo favoriti, ali Dinamo ima svoje ambicije i kvalitete. Kup utakmica je ipak jedna i imat će podršku s tribina koja će im sigurno značiti, kao i mojim igračima jer većina su simpatizeri tog kluba. Mi se zaista spremamo na najbolji mogući da način da se čudo ne bi dogodilo' kazao je Jovanović.

Kapetan Cibone biti će Danko Branković koji je Dinamovac od malih nogu, dapače sa svog balkona je gledao utakmice.

'Nisam nikad sanjao da ću igrati protiv Dinama. Ali spremamo se maksimalno, kao da je najjača utakmica', kazao je Branković.

Trener KK Dinama Milan Ličina objasnio je kako je to njegovoj momčadi jedna od najdražih utakmica.

'Kada nemamo što izgubiti, možemo samo puno dobiti. Naše je da pokažemo što radimo u zadnje vrijeme i sigurno je da ćemo tražiti svoju šansu. Nadam se zanimljivoj utakmici i da će svi koji dođu moći uživati', rekao je Ličina.

Igrači Dinama David Ušić i Ivan Nakić sinovi su legendi Cibone, Svena Ušića i Mihovila Nakića te će stoga ova utakmica biti zanimljiva i iz njihovog obiteljskog kuta. Na pitanje za koga će oni navijati kroz smijeh su rekli da vjeruju da će biti za sinove, a ne klub koji su vodili ka krovu Europe.

'Sastaju se jedan veliki klub poput Cibone i jedan koji to tek treba postati - Dinamo Zagreb. Svima je želja da utakmica što prije počne. Tata još nije sa mnom otvorio tu temu, ali će svoje emocije prema Ciboni ovu utakmicu morati zaboraviti i navijati za mene', kazao je Ivan Nakić, krilni centar KK Dinamo.

David Ušić ponovio je da se raduje zbog atmosfere i da nije dugo bila ovakva utakmica u Zagrebu.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti u BBB Fan Shopu u Ilici 37, u prostorijama KK Dinama (Rudeška cesta 71) i u Muzeju Dražena Petrovića (Savska 71). Na dan utakmice bit će otvorena blagajna kod dvorane dva sata prije utakmica, kao i omogućeno testiranje na Covid19.