Hrvatska
Cibona i Split se sastaju već u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Sesar: To je za svaku pohvalu

Cibona i Split se sastaju već u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Sesar: To je za svaku pohvalu

Autor: Z.D. Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Zadar će u Sinj, a npr, Zagreb u Rijeku kod Kvarnera 2010

U Zagrebu su u ponedjeljak izvučeni su parovi prvog kruga drugog dijela Kupa Krešimir Ćosić (osmina finala)g>. U ovom krugu Kup natjecanja sudjeluje dvanaest (12) klubova HT Premijer lige u sezoni 2022/2023 te četiri (4) kluba pobjednika Kup natjecanja po regijama – KK Kvarner 2010, KK Zagreb, KK Dubrovnik i KK Vrijednosnice Osijek.

Izvučeni parovi su:

  • Par 1  KK Kvarner 2010 – KK Zagreb
  • Par 2  KK Alkar – KK Zadar
  • Par 3  GKK Šibenka – KK DepoLink Škrljevo
  • Par 4  KK Dubrovnik – KK Cedevita Junior
  • Par 5  KK Cibona – KK Split
  • Par 6  KK Vrijednosnice Osijek – KK Bosco
  • Par 7  KK Furnir – KK Zabok
  • Par 8  KK Dinamo-Zagreb – KK Gorica

Utakmice su na rasporedu 7. prosinca, a pobjednici se plasiraju direktno u završnicu, Final Eight Kupa Krešimir Ćosić. Parovi četvrtzavršnice ponovno se izvlače, kao i parovi poluzavršnice.

Draž Kupa se ne mijenja – to je nepredvidljivo natjecanje u kojem su sve karte otvorene i svih se šesnaest klubova može plasirati na prestižni Final Eight. 

Dok se lome koplja oko ždrijeba koji nije bio niti poludirigiran ni dirigiran, već jednak za sve, u Splitu i Ciboni nemaju problem oko ovakvog raspleta. 

'Ako želiš osvojiti Kup onda nekoga poput Cibone moraš pobijediti prije ili kasnije. U ovom natjecanju jedan je pobjednik, a onog tko je izgubio u finalu obično nitko ne pamti. Teži dio ove priče nama je to što moramo u autobus, što je to jedno putovanje više, jer odlučeno je da je Cibona domaćin', rekao je sportski direktor Splićana Teo Čizmić za Večernji list

Na istom tragu je i trener Cibone Josip Sesar: 

'Mnogima se čini da je to prerano da se susretnu kandidati na osvajanje Kupa no po meni je to u redu, čak i za pohvaliti, posebice ako se gleda iz kuta klubova s manjim proračunima i nižim rejtingom. Njima je to jedinstvena prilika da dospiju dalje. Primjerice, jednom Boscu je zacijelo draže što gostuje u Osijeku nego u Splitu.'