Hrvatska
Regija
Cibona ime svoje adute za Final Four: Branković, Prkačin, Rašić, Bistrović...

Cibona ime svoje adute za Final Four: Branković, Prkačin, Rašić, Bistrović...

Autor: KK Cibona

Počelo je odbrojavanje do Zavšnice juniorske ABA lige koja će se se održati 6. i 7. travnja u dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu.

Počelo je odbrojavanje do Zavšnice juniorske ABA lige koja će se se održati 6. i 7. travnja u dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu. 

Na parket će istrčati četiri najbolje ekipe iz prvog kruga koji se igrao u Zadru i Baru: Cibona, Cedevita, Crvena zvezda i Igokea. U prvoj polufinalnoj utakmici Cibona će igrati s gradskim rivalom Cedevitom dok će se u drugoj sastati Crvena zvezda i Igokea.

”Očekivanja naše ekipe su kao i na svim velikim natjecanjima, da damo svoj maksimum jer je to jedini kriterij koji u sportu može biti mjerilo. Pripremit ćemo se najbolje što možemo i probati izvući naše najbolje izvedbe. Radi se o turnirskom sistemu, dvije su utakmice u pitanju i ovisit će puno i o trenutnoj formi i o tome kako se ”potrefi” kojoj ekipi, tako da je sve moguće” – rekao je Ivan Juran, trener Cibone.

Luka Cvitanović - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Predstavite nam Cibonine pretendente za naslov.

”Predvodi nas kapetan Danko Branković, dečko koji je lijepo napredovao u zadnjih pola godine, igra na poziciji centra i on je dobri duh momčadi, ima dobre predispozicije i ako bude kvalitetno trenirao može izrasti u dobrog igrača. Zatim Roko Prkačin koji je već priključen seniorima što je nama čast jer imamo u juniorskom pogonu mladića koji participira u seniorskom sastavu. Također, imamo Sandra Rašića koji je isto jako puno napredovao, prije svega pristupom na treningu i karakterom, Dina Bistrovića koji je godinama nositelj ekipe, Vitu Porobića koji se nametnuo energijom i zalaganjem u momčadi, Lovru Gnjidića koji je talentiran i timski usmjeren igrač…Od mlađih imamo još kadete koji igraju za juniore. To su Filip Paponja, reprezentativni play sa jako dobrim smislom za igru, Lukša Buljević koji je reprezentativac i dobar šuter, Hrvoje Majcunić također, Luka Cvitanović ima dobre fizičke predispozicije i dobar šut, a u ekipi će biti još i Stjepan Škara i Bruno Šenvald.”

                                                                                                                                     Roko Prkačin - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Kakva vas konkurencija očekuje?

”Mogu reći da su zbilja najbolje ekipe prošle u Final Four. U svojim ekipama imaju pojedince koji već igraju za prve momčadi svojih klubova. U polufinalu smo s Cedevitom, tu nemamo što puno pričati. Imaju desetak igrača koji već dobrano participiraju u drugoj momčadi Cedevite i već nekoliko godina u omladinskom pogonu rade odličan posao. Što se tiče Igokee oni imaju Ilića koji već u ABA-ligaškim utakmicama igra po 20 minuta, Crvena zvezda je vrlo nezgodna ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama. Jako teški protivnici, vidi se da će se okupiti puno najboljih mladih igrača iz regije i što se tiče ovog područja košarkaška budućnost nije upitna.”

Subota, 06. travnja

Crvena zvezda mts (B1)- Igokea (A2) 12.30h

Cedevita (A1)- Cibona (B2) 15.00h

Nedelja, 07. travnja

Utakmica za 3. mjesto 12.30h

FINALE 15.00h

ROSTER KK CIBONA:

  1. HRVOJE MAJCUNIĆ
  2. DANKO BRANKOVIĆ
  3. LUKŠA BULJEVIĆ
  4. FILIP PAPONJA
  5. LUKA CVITANOVIĆ
  6. SANDRO RAŠIĆ
  7. LOVRO GNJIDIĆ
  8. DINO BISTROVIĆ
  9. VITO POROBIĆ
  10. STJEPAN ŠKARA
  11. BRUNO ŠENVALD
  12. ROKO PRKAČIN

Trener: Ivan Juran