Hrvatska
CIbona individualnom kvalitetom nadigrala Cedevitu Junior, Sesar upozorio na veliku energetsku potrošnju igrača

CIbona individualnom kvalitetom nadigrala Cedevitu Junior, Sesar upozorio na veliku energetsku potrošnju igrača

Autor: Z.D. Photo: KK Cedevita junior

Derbi kola

Košarkaši Cibone ostvarili susvoju drugu pobjedu u HT Premijer ligi,ovaj puta u gostima kod Cedevite Junior.U susretu 3. kola, odigranom u dvorani 2 Doma sportova, Vukovi su slavili sa 88:67(20:20, 22:11, 15:24, 31:12) i osvojili nove bodove. 

Prva četvrtina je bila najizjednačenija, igralo se koš za košom, nijedna ekipa se nije uspjela nadmetnu te nakon prvih 10. minuta rezultat je bio 20:20. Drugu četvrtinu je Cibona otvorila sa serijom 10:0 te su se uspjeli odlijepiti od ekipe Damira Mulaomerovića, na velikom odmoru Cibona je držala prednost 31:42.

U nastavku utakmice ekipa s velesajma je digla energiju, počeli su smanjivati prednost vukova. Krajem treće dionice Cedevita Junior je napravila svoju seriju od 10:0, smanjili su prednost Cibone na jednom košu do kraja četvrtine (55:57). Cibonin individualna kvaliteta se najbolje pokazala u posljednjoj četvrtini kada su se uspjeli odvojiti od Cedevite Junior na toliko razliku da mladi vitamini nisu se uspjeli vratiti. Momčad Josipa Sesara nakon današnje utakmice ima omjer 2-1 u HT Premijer ligi dok Cedevita Junior je na 1-1.

Najbolji igrač u redovima Cedevite Junior je bio Jakov Mustapić koji je upisao 13 poena i po 4 skoka i asistencije.

Za Cibonu, Lovro Mazalin je susret završio s 19 poena i 5 skokova.

STATISTIKA

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: 

“Čestitke Ciboni na pobjedi, oni su bolja ekipa po pitanju individualne kvalitete. Mi nismo bili ni blizu kako bi trebali izgledati, pogotovo naši visoki igrači. Svaki put kad bi došli blizu mi bi s druge strane primili neke lagane poene. Nismo dobri bili danas, čeka nas još puno rada, idemo dalje i čekamo Škrljevo.”

Pavle Marčinković, igrač Cedevite Junior: 

“Imali smo danas neki manjak energije, nešto na čemu smo se mi nadali i pozivali. Danas je to zaostalo protiv ekipe koja je prije dva dana odigrala tešku utakmicu i mi to nismo mogli iskoristiti. To je naša najveća greška, nešto što bi nas trebalo krasiti nismo napravili danas. Ovo danas nam može biti opomena i pokazati smjer u kojem ne bih trebali nastaviti.”

Josip Sesar, trener Cibone: 

“Naš problem u ovom ritmu utakmicu je potrošnja, imali smo samo devet igrača danas i to se osjetilo. Kad bi napravili neku dvoznamenkastu razliku prisiljeni smo napraviti izmjene da se momci mogu rekuperati i bojim se da se neki igrači ne ozljede. U zadnjoj četvrtini smo napravili neke promjene u obrani, na posljednjem time-outu smo napravili dogovore što ćemo odigrati u napadu. Čestitke Cedeviti Junior koja je danas igrala bez svog najboljeg igrača, Krune Simona, ali danas je presudila naša individualna kvaliteta.”

Filip Bundović, igrač Cibone: 

“Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo taj jedan pad u trećoj četvrtini ali smo na kraju iskontrolirati utakmicu i zasluženo pobijedili. Ekipa Cedevite Junior je pala pred kraj utakmice i mi smo dobro reagirali u svakom segmentu.”