Hrvatska
Cibona izborila polufinale sa Splitom, Škrljevo završilo najuspješniju sezonu u povijesti

Cibona izborila polufinale sa Splitom, Škrljevo završilo najuspješniju sezonu u povijesti

Autor: Duje Jurić

Vukovi slavili i u gostima.

Porazom u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske protiv Cibone 87:71, košarkaši klub Adria Oil Škrljevo zaključio je najuspješniju sezonu u klupskoj povijesti u kojoj je osvojeno 6. mjesto u HT Premijer ligi i treći put igrana završnica Kupa Krešimira Ćosića.

Zeleni i Vukovi odigrali su jako čvrstu prvu četvrtinu koja je pripala Ciboni rezultatom 18:14. Adria Oil Škrljevo imalo je na početku dva minimalna vodstva. A napišimo da je Cibona prvi koš  dala tek tri minute i dvadeset sekundi nakon je pogodio Krešimir Radovčić. Domaćin ima još jedno vodstvo u 6' nakon što je dva bacanja iskoristio Josip Barnjak. Cibona se odvaja na plus šest, da bi ipak četvrtina završila sa plus četiri za goste, kod kojih je Ivan Novačić ubacio sedam koševa uz jednu tricu, isto koševa kao i Arkim Roberston kod Adria Oil Škrljeva.

Cibona na početku druge četvrtine odlazi na plus osam 22:14, da bi u 15' imali i plus devet. Zeleni se na isteku 19' minute vračaju na minus četiri i rezultata 29:33, da bi gosti u samo pedeset sekundi serijom 8:0 otišli na plus dvanaest i prednost nakon prvog poluvremena 41:29. Darko Planinić i Mateo Drežnjak zabili su 11 koševa kod Vukova, Roberston dao koš više nakon prvih dvadeset minuta.

Čvrsta igra viđena je i u trećoj četvrtini. Gosti odlaze na plus trinaest 44:31 u 23', ali se domaćin ne predaju pa na isteku tridesete minute zaostaju tek četiri razlike 58:62.

Pobjednik je odlučen u 33' minuti kada Cibona sa plus četiri odlazi na plus deset 72:62. Do kraja su oba trenera dala prigodu mladim igračima pa je konačan rezultat više revijalan nego stvaran.

Kod Adria Oil Škrljeva najučinkovitiji bio je Jure Gunjina sa 15, dok su Roberston i Barnjak dali po 14. S druge strane Krešimir Radovčić zabio je 20 koševa uz tri trice, a Darko Planinić 17.