Hrvatska
Cibona lako preko Škrljeva, nakon prve četvrtine bilo je +18

Cibona lako preko Škrljeva, nakon prve četvrtine bilo je +18

Autor: Duje Jurić

Odrađeno.

Cibona je rutinski odradila utakmicu 26. kola HT Premijer lige pobijedivši u Draženovom domu Adria Oil Škrljevo rezultatom 101:68. Utakmica je odlučena nakon prvih deset minuta, pa je u ostatku utakmice viđeno puno lijepih poteza.

Domaćin je ozbiljno ušao u utakmicu pa je nakon tri minute i 18 sekundi imala plus dvanaest 15:3. Posrtanje Gorice u prošli petak na Mavrincima trener Vukova Vladimir Jovanović je ozbiljno shvatio, pa je od prve minute poslao sve najbolje što trenutno ima. Roko Prkačin je za prvih deset minuta zabio 9, Krešimir Radovčić 7, a Toni Nakić 6 koševa za plus osamnaest 33:15 na isteku prve četvrtine.

Druga četvrtina je započela vodstvom domaćina od plus dvadeset 37:17, da bi kod gostiju Arkim Roberston sa pet koševa u nizu smanjio na 37:22. No, onda na scenu stupa Ivan Novačić koji sa šest koševa i Toni Nakić sa tricom odvode Cibonu na plus 24  u šesnaestoj minuti i rezultat 46:22.  Do velikog odmora Zeleni su uspjeli zabiti samo četiri koša i promašiti niz pokušaja. Cibona je na isteku dvadesete minute imala plus 31 i rezultat 57:26 u koji je Damir Markota ugradio 12  koševa i dvije trice, dok su Prkačin i Nakić postigli po devet.

Vukovi u 22' imaju najveću prednost od plus 34 razlike pri rezultatu 64:30. Tijekom cijele treće četvrtine domaćini održavaju prednost, da bi Robertson sa deset i Ivan Vrgoč  sa trinaest postignutih koševa uspjeli smanjiti prednost domaćina na isteku tridesete minute 81:57.

Posljednjih deset minuta na parketu su proveli mladi igraći obje ekipe, pa je na kraju završilo plus 33 za Cibonu. Najučinkovitiji na utakmici bio je Roberston sa 21 postignutim košem, dok je Vrgoč postigao 19. Kod Cibone svi igraći su se upisali u strijelce, dok je najučinkovitiji bio Markota.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore