Hrvatska
Cibona na kraju sezone "zaledila" Zadrane na -22

Cibona na kraju sezone "zaledila" Zadrane na -22

Autor: Branko Tabak

Cibona je posljednji sudionik polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Cibona je posljednji sudionik polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Zagrepčani su u trećoj utakmici četvrtfinala slavili protiv Zadra 88-66.

Zadrani su u utakmicu, baš kao i prilikom prvog gostovanja ušli mlako. Cibona je pokazala više energije, agresivnosti i još tijekom prve četvrtine stigla do 19 poena viška (28-9). Tek tada Zadar se budi, podiže agresivnost, nameće svoj ritam i polako topi Ciboninu prednost. U 16. minutu Vladović je poentirao za 30-27, samo tri koša zaostatka.

Kada se činilo da je Cibona u konopcima Šakić s dvije trice umiruje zadarski tornado i vraća Cibonu u život. Nadovezali su se Zadrani s nekoliko pogrešaka pa domaćini s deset poena viška odlaze na poluvrijeme (45-35).

Šakić je novom tricom na otvaranju drugog poluvremena Cibonu povukao do 50-35. Zadar se serijom 9-0, u koju je Kovačević ugradio svoju prvu tricu stigao do 50-44.

Nakon Mulaomerovićevog time-outa i ulaska u igru Marinellija umjesto Reynoldsa domaćini preko "osovine" Marinelli-Žorić vraća dvoznamenkastu prednost (54-44). Dvije trice Cibone (Bošnjak i Gospić) usporile su Zadrane, a kratki predah kojeg je Naglić "podario" Vladoviću da dođe do malo zraka Zagrepčani su dočekali kao poklon bon i do kraja treće četvrtine povećali prednost na 64-50.

Zadrani do kraja utakmice nisu smogli snage za novi nalet, potpuno su stali, pa je Cibona umornog i "grogiranog" protivnika nokautirala i slavila s uvjerljivih 88-66.

Cibona će u četvrtfinalu igrati protiv Šibenika, drugi četvrtfinalni par čine Split i Cedevita.

Pred Zadranima je petomjesečni odmor od službenih utakmica, analiza sezone i novo preslagivanje momčadi.