Hrvatska
Cibona na krilima Žorića u Mavrince ide s 1-0

Cibona na krilima Žorića u Mavrince ide s 1-0

Autor: Teo Cilar

Bez raspoloženog Davora Konjevića gosti nisu imali šanse.

Odlična treća četvrtina bila je dovoljna da Cibona dođe do pobjede 88:65 i vodstva 1-0 u četvrtfinalu doigravanja Prvenstva hrvatske protiv vrlo dobrog Škrljeva u prvih 20 minuta utakmice.


Cibona – Škrljevo 88:65 (24:25, 19:15, 22:5, 23:20)

Cibosi su krenuli odlično u utakmicu i na krilima Luke Žorića dolaze do vodstva 8:0. Nešto kasnije Cibona je u dva navrata imala i plus devet kod 11:2 i 13:4 i nije naslućivalo kako će Škrljevo do kraja četvrtine tu razliku čak i prestići. Nakon zakucavanja Žorića za 15:7 na nešto više od četiri i pol minute do kraja prvog perioda, gosti se bude i rade seriju 18:6 za vodstvo 21:25. Posljednje poene četvrtine postižu Žorić i Domagoj Bošnjak i dovode Cibonu na minimalan zaostatak. 

Domaćini su drugi period otvorili serijom 9:0 u kojoj Branislav Ratkovica postiže pet poena za 33:25. Odgovor gostiju bio je isti, serija 9:0 koju je s četiri poena pokrenuo Siniša Štemberger, nastavio je Dino Stipčić, a zaključio tricom Antonio Boban za 33:34. Cibona je na kraju prvog poluvremena ipak imala vodstvo 43:40.

Pitanje pobjednika riješeno je u trećoj dionici u kojoj je Cibona ostavila goste na svega pet postignutih poena u četvrtini od čega su tri bila iz slobodnih bacanja, a samo dva iz igre. Kod Cibone su pogađali svi, najviše Žorić, Bošnjak i Novačić za plus 20 poslije 30 minuta igre. "Vukovi" su u posljednjoj dionici došli do najviše prednosti od 26 poena, a utakmicu su završili uvjerljivom pobjedom 88:65 te sa vodstvom 1-0 odlaze u goste Škrljevu.

Žorić je bio najbolji kod Cibone s 23 poena i 8 skokova dok je Novačić ubacio 14 uz 6 skokova, a Ratkovica 13 uz 6 asistencija. Jasmin Perković je predvodio Škrljevo, ubacio je 21 poen uz 6 skokova, Josip Barnjak je ubacio 14, a Štemberger 12 uz 6 asistencija i 4 skoka. Potpuno je podbacio Davor Konjević koji je zabio svega jedan poen, a prosjek u prvenstvu mu je 17,2. Bez njegovih poena Škrljevo će teško parirati Ciboni.

- Čestitao bih momcima na pobjedi. Kako smo i očekivali, protivnik nam je zadao probleme u prvom dijelu. Škrljevo je ekipa koja ima svoju čvrstinu i karakter te nismo mogli očekivati da ćemo bez dodatnog napora dobiti ovu utakmicu. Kad smo počeli igrati agresivno u obrani i promijenili igru postizali smo lagane poene te podizali samopouzdanje. Na kraju smo povećali rotaciju, nastojali smo igrati sa svih deset igrača i na taj način održavali ritam, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

- Energetski smo pali u drugoj četvrtini. Nemamo takvu širinu kao Cibona i nama je to najveći problem. Tanki smo pod košem i kad nam Perković ostane bez malo zraka, tada nastaje problem. Ishitreno smo ušli u drugo poluvrijeme, puno grešaka smo napravili na osnovnim stvarima. To nam je bio najveći problem, što u osnovnim elementima nismo mogli parirati Ciboni. Uspjeli smo držati priključak prve dvije četvrtine, no kasnije pogreške dođu do izražaja i ekipe poput Cibone to znaju kazniti, kazao je trener gostiju Damir Rajković nakon susreta.

Iduća utakmica na rasporedu je 05. svibnja s početkom u 20 sati u SD Mavrinci.