Hrvatska
Cibona nadoknadila -16 kod DepoLink Škrljeva

Cibona nadoknadila -16 kod DepoLink Škrljeva

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Niska postava domaćina stvarala probleme Cibosima

U najboljoj utakmici sezone košarkaši DepoLink Škrljeva izgubili su utakmicu 14. kola Favbet Premijer lige protiv Cibone 78:85. Imali su Zeleni Vukove do pred sam kraj utakmice, točnije Cibona je preokrenula rezultat šest minuta i 25 sekundi prije kraja.

Nakon dugo vremena košarkaši DepoLink Škrljeva odigrali su maestralno prvu četvrtinu dobivši Cibonu na isteku desete minute 25:19. Nikola Stanojević upisao je deset koševa uz jednu tricu, a Zeleni su u 10′ imali i plus deset pri rezultatu 16:6. Uz njega Karlo Uljarević je zabio 6 koševa uz jednu tricu. Treba naglasiti da je Edi Dželalija iznenadio Cibonu s totalno niskom postavom:  Uljarević, Taylor, Bart, Rajčić i Stanojević. S druge strane za Vukove je najučinkovitiji bio Ivan Perasović s osam postignutih koševa.

I u drugoj četvrtini na parketu se odvijala Zelena rapsodija zahvaljujući Uljareviću koji se na isteku dvadesete minute zaustavio na 17 postignutih koševa. DepoLink Škrljevo u dva je navrata imao plus sedamnaest 38:21 u 14′ i 42:25 u 16′, da bi se na veliki odmor otišlo prednošću domaćina 49:33. Kod Cibone u prvih dvadeset minuta najučinkovitiji bili su Krešimir Radovčić i Aleksandar Aranitović s devet postignutih koševa.

Treća četvrtina pripala je Ciboni koja je na isteku tridesete minute imala mali zaostatak od samo tri koša 63:60.Razigrao se Ivan Perasović, a posebice Aranitović, koji su imali 16, odnosno 19 postignutih koševa.

Zeleni su prednost imali do šest minuta prije kraja, kada se Cibona odvojila na pet razlike koju prednost nije ispuštala do kraja, zahvaljujući Aranitoviću, koji je bio nepogrešiv s 21 postignutim košem.

Igrač utakmice bio je Karlo Uljarević s 28 postignutih koševa, uz 7 skokova i 8 asistencija. Kod Cibone Ivan Perasović zabio je 23 koša uz 7 skokova.

Standings provided by Sofascore