Hrvatska
Cibona nakon produžetka slavila u dramatičnij završnici protiv Cedevite Junior

Cibona nakon produžetka slavila u dramatičnij završnici protiv Cedevite Junior

Kučić promašio drugi produžetak

Cedevita Junior je nakon produžetka u uzbudljivoj utakmici u ŠSD Boško Božić Pepsi poražena od Cibone 93:96.

Momčad Damira Mulaomerovića je odlično otvorila susret, već u osmoj minuti susreta vodili su 22-9 i završili su prvu dionicu utakmice sa +10 (28-18). U drugoj četvrtini Vukovi su uspjeli preokrenuti utakmicu u svoju korist, do poluvremena su došli do vodstva 44:51. Cibona se uspjela udaljiti od Cedevite Junior u trećoj četvrtini, ali nakon toga Cedevita Junior se počela vraćati u susret. Cedevita Junior je u posljednjoj četvrtini napravila seriju 12:4 da bi u zadnje dvije minute regularnog dijela utakmice došlo do izjednačenja sa zagrebačkim ABAligašem. Na kraju je Cibona bila spretnija u produžetku te su Vukovi upisali novu pobjedu.

Kruno Simon je povukao svoju ekipu, bio je najbolji igrač na parketu s 24 poena i 7 asistencije, Vito Kučić je također današnju utakmicu odigrao na visokom nivou, susret je završio s 20 poena i 2 skoka dok je Renato Serdarušić upisao double-double učinak s 15 poena i 14 skokova.

Sven Smajlagić je upisao 25 poena i 8 skokova dok je Domagoj Vuković ušao s klupe i zabio 10 poena i uhvatio 5 skokova.

„Ovo danas je bila jako važna pobjeda za nastavak prvenstva. Odmah sutra imamo utakmicu protiv FMP-a, danas smo se potrošili i više nego što smo željeli jer nam je ipak skraćena rotacija, međutim, što je tu je, idemo dalje utakmicu po utakmicu“, kazao je Domagoj Vuković, igrač Cibone.

„Prije svega čestitam momcima na današnjoj pobjedi, ušli smo mlako i prepadnuto, međutim, kako je utakmica odmicala tako smo se adaptirali i bolje igrali. Krajem treće i početkom četvrte četvrtine imali smo priliku odvojiti se na nekih dvadesetak razlike i tako prelomiti utakmicu, međutim, to nam nije uspjelo jer se Cedevita dobro vratila u utakmicu pa smo otišli u produžetke i tu vratili kontrolu, posebno u defanzivnom dijelu iako smo ostali bez dosta igrača sa pet prekršaja. Za kraj želim čestitati Frančeševiću čija su dva slobodna bacanja jako važna za današnju pobjedu“, rekao je trener Cibone, Josip Sesar.

„U prvom poluvremenu smo napravili dosta propusta jer se nismo snašli na njihov switch. U drugom poluvremenu smo se pokušali vratiti ali nije išlo, pa smo morali kombinirati pomalo neobičnu petorku, small wall, te smo se u zadnjoj četvrtini uspjeli vratiti i izboriti produžetak. Jedna lopta, malo sreće i nažalost izgubili smo, ali idemo dalje“, kazao je Vito Kučić, igrač Cedevite Junior.

„Ovih zadnjih deset minuta je bio primjer kako smo trebali igrati cijelu utakmicu, našli smo petorku koja je bila spremna boriti se, a i imali smo dosta problema sa foulima. Dosta smo se potrošili, imali smo šut, eventualno dva, za pobjedu. Ovaj posljednji namjerni foul koji nije sviran je mogao biti trenutak kada se utakmica mogla završiti u našu korist, ali što je tu je, čestitke Ciboni na pobjedi“, rekao je trener Cedevite Junior, Damir Mulaomerović.