Hrvatska
Cibona nastavila pobjednički niz, borba za startnu jedinicu sve zanimljivija

Cibona nastavila pobjednički niz, borba za startnu jedinicu sve zanimljivija

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: Marin Sušić

Nadoknada

Uzaostaloj utakmici 18. kola HT Premijer lige Cedevita Junior je u Domu sportova poražena od Cibone 81:74.

Međutim, momčad Damira Mulaomerovića u 7. kolu je pod Tornjem Cibose svladala s 10 poena razlike i s obzirom da sada obje momčadi imaju 16-5 Vitamini su zbog bolje međusobne koš-razlike i dalje bolje plasirani na tablici.

Nakon što je Goran Filipović u 16. minuti zabio tricu za 34:31 vodstvo Cedevite Junior, Cibona je uz osam poena Matea Drežnjaka napravila seriju 13-0 i u 19. minuti po prvi put povela s dvoznamenkastom prednošću.

Poluvrijeme je naposljetku završeno s 44:37 u korist Cibone, a po povratku s odmora momčad Gašpera Okorna je uz po jednu tricu Drežnjaka i Amara Gegića, te jedno slobodno bacanje Danka Brankovića, napravila seriju 7-0 za prednost 51:37.

Ako se još jednom vratimo na ranije spomenuti rezultat iz 16. minute, kad je Cedevita vodila 34:31, vidi se da su gosti krajem druge i početkom treće četvrtine napravili seriju 20-3. Cedevitaši su se u nastavku nastavili boriti i iako do kraja nisu uspjeli preokrenuti, uspjeli su u završnici zaostatak spustiti na manje od 10 poena.

U dresu Cedevite Junior Rok Radović upisao je 13 poena, 8 skokova i 3 asistencije, Vito Kučić ubilježio je 13 poena, 1 skok i 3 asistencije, Filipović 12 poena, 2 skoka i 3 asistencije, Filip Bundović 11 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a Josip Batinić 10 poena i 5 skokova.

Za Cibonu je Branković upisao 18 poena i 6 skokova, a Drežnjak 16 poena i 6 asistencija.

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Prije svega, Cibona je bila bolja u svim segmentima. Mislim da nismo bili ni individualno, ni timski na nivou. Možda u nekim trenucima, no na ovakav način se ne može dobiti Cibona. Neki naši igrači nisu bili mentalno spremni. Pauza koja je bila je ostavila traga. Igrali smo dosta relaksirano. Čestitam Ciboni. Energetski su bili puno bolji i pametniji. Kažnjavali su nas u svim segmentima. Mi smo imali premalo raspoloženih igrača i nije to bilo dovoljno da bi se dobila Cibona.”

Vito Kučić, playmaker Cedevite Junior: “Mislim da smo u reprezentativnoj pauzi malo ispali iz ritma. Došli smo ovdje potući. Nismo na kraju uspjeli. Sad idemo okrenuti glavu prema Škrljevu, to dobiti i regularni dio završiti s pobjedom. Energetski smo dobri bili, ali Cibona je malo jače ušla i na kraju nismo sve uspjeli okončati pobjedom.”

Gašper Okorn, trener Cibone: “To je derbi hrvatskog prvenstva. Cedevita je do tog trenutka bila u samom vrhu. I u Kupu smo vidjeli kako to izgleda. Ja mislim da nismo odigrali najbolju našu partiju, ali kad smo preuzeli kontrolu na kraju druge četvrtine, mislim da smo to znali iskontrolirati. Ja nisam zadovoljan s puno stvari i puno je moglo biti boljih stvari. No, na kraju krajeva smo to nekako iskontrolirali. Idemo dalje. Svi idemo poravnani u playoff. Cedevita, Cibona, Zadar i Split, svi ćemo biti tu negdje, tako da mislim da ništa još tu nije riješeno.”

Toni Nakić, krilo Cibone: “Znali smo da će biti teška utakmica i da će Cedevita biti motivirana, pogotovo zbog nedavnog finala. Ušli su jako, ali znali smo da i mi moramo odgovoriti energetski. Susrele su se dvije ekipe s velikom energijom. Na kraju je naša individualna kvaliteta presudila i idemo dalje.”

Standings provided by SofaScore LiveScore