Hrvatska
Cibona neokrznuta prošla kroz Škrljevo

Cibona neokrznuta prošla kroz Škrljevo

Autor: Duje Jurić

Ljepotica kola

Cibona je neokrznuta prošla kroz Mavrince pobijedivši u derbiju 6. kola HT Premijer lige Adria Oil Škrljevo 93:85 i tako zadržala prvo mjesto na ljestvici. 

Bila je to ljepotica kola u kojoj je skoro pa puna dvorana na Čavlima vidjela puno poletne mladosti s nizom prelijepih akcija koje vraćaju publiku na košarkaške utakmice.

Vrlo zanimljivu prvu četvrtinu odigrali su Adria Oil Škrljevo i Cibona. Domaćini imaju dva minimalna vodstva na početku, da bi se nakon drugog izjednačenja u trećoj minuti i rezultatu 5:5 Vukovi odvojili, pa nepune četiri  minute  kasnije imaju plus dvanaest 19:7. Zeleni se ne daju pa na krilima Ivana Vrgoča koji zabija šest koševa u nizu na polovici desete minute dolaze na minus dva 19:21, a Cibona ipak na mini odmoru ima plus četiri 23:19. Amar Gegić i Mateo Drežnjak zabili su u prvoj četvrtini po 6 za goste.

Početak druge četvrtine odlično otvaraju domaćini koji igraju kao u transu. Zaostatak od minus četiri uskoro pretvaraju u plus pet 28:23 u 13′. Razigrao se Paolo Marinelli sa dva polaganja u nizu, a kada je Vrgoč ubacio deveti koš, odnosno prvu tricu, dvorana je proključala. Minuta odmora koju je pozvao Vladimir Jovanović donijela je ponovnu prednost Ciboni. Do kraja četvrtine i velikog odmora Vukovi su iskažnjavali sve greške Zelenih. Na isteku dvadesete minute na semaforu je zasvijetlilo plus šesnaest 52:36. Kod domaćina najučinkovitiji s 9 postignutih koševa bio je Vrgoč, dok je kod gostiju kapetan Roko Prkačin postigao 12 uz dvije trice, a Drežnjak 11.

U trećoj četvrtini  Cibona je održavala prednost, a domaćin je uz veliku želju i htijenje uspio doći do najviše minus trinaest 49:62 u 26′, da bi na isteku četvrtine gosti imali prednost 73:67.

Iako je Cibona u 37′ imala vodstvo od čak sedamnaest razlike 83:66, domaćin se nije predavao. S nekoliko dobrih akcija uspio je na ulasku u posljednju minutu doći do minus šest 83:89, no dalje nije išlo. Najučinkovitiji na utakmici bio je Marinelli s 21 postignutim košem. Kod zelenih kapetan Josip Barnjak postigao je 15, a Vrgoč 18 koševa. S druge strane Drežnjak se zaustavio na 19, Jakov Mustapić i Roko Prkačin na 14 postignutih koševa.

Adria Oil Škrljevo sada se okreće srijedi i domaćoj utakmici sa Ilirijom iz Ljubljane u okviru 2. kola Alpe Adria Cupa.