Hrvatska
Regija
Cibona opet poražena, ali i dalje u igri za F4, Zadar iz ruku ispustio Primorsku

Cibona opet poražena, ali i dalje u igri za F4, Zadar iz ruku ispustio Primorsku

Autor: Branko Tabak

Vukovi s Budućnosti igraju utakmicu 'biti ili ne biti'.

Novi poraz juniora Cibone na polufinalnom turniru Juniorske ABA lige u Beogradu. Nakon propadanja i gubitka prednosti od  12 poena u završnih pet minuta utakmice protiv Partizana Cibosi su u subotu navečer poraženi i od Mege 92-105.

U izjednačenoj utakmici Mega je pitanje pobjednika riješila u završne tri i pol minute. Prvo je Sandro Rašić zabio za približavanje Cibone na 92-96, da bi Kovačević (dvica) i Paunović (trica) nakon 45 sekundi stavili točku na i utakmicu posljednjeg kola između Cibone i Budućnosti (nedjelja, 12:45 h) učinili kvalifikacijskom za odlazak na Final Four. Hrvoje Majcunić s 23, Vito Porobić s 22 i Lukša Buljević sa 16 poena bili su nositelji igre u zagrebačkim redovima.

Istovremeno su Zadrani u Jazinama poraženi od Primorske 64-71. Zadar je na ulasku u posljednju četvrtinu imao prednost od 4 poena, a tri minute prije toga i od 13. No, loša završnica treće bila je najava katastrofalne četvrte četvrtine koju su Slovenci dobilo 20-9 i na kraju zasluženo slavili.

Tomislav Mihael Buljan je zabio 23 poena, a Duje Brala 15 uz 14 skokova. U nedjelju Zadrani u igraju posljednju utakmicu protiv neporažene Crvene zvezde.

Foto: Šime Zelić - ABA liga