Izdvojeno:

ABA liga: Cibona - FMP 63-81 ABA liga; Mega Bemax - Zadar 98-74

Hrvatska
Regija
Cibona pala u zadnjoj četvrtini, Cedevita Olimpija se provukla u produžetku

Cibona pala u zadnjoj četvrtini, Cedevita Olimpija se provukla u produžetku

Autor: Branko Tabak Photo: KK Cibona Željko Bakšaj

ABA Superkup.

Košarkaši Budućnosti nadigrali su u četvrtfinalu ABA Superkupa 77-71. 

Cibona je nakon 30 minuta igre bila na +5 (54-49), no u završnoj četvrtini Budućnost, koja nije imresionirala, je okrenula rezultat i na kraju stigla do pobjede i polufinalnog sraza s KK Cedevirt Olimpija.

Slobodan Subotić - trener Budućnosti:

Nisam zadovoljan. Ako sam zadovoljan s nečim to je rezultat, ništa više. Bilo je toliko padova, nekoncentracije i izgubljenih lopti. Kad igraš utakmicu i dobiješ 6 razlike a imao si 16 grešaka i 16 puta su skočili u napadu, trener ne može biti zadovoljan. To je samo pad koncentracije. Cibona je dobra ekipa i znaju to kazniti. Gledali smo njihove utakmice u pripremnom periodu, imaju dobre igrače, dobro rade i to je ono što me strašno ljuti. Ovo je pouka za nas, odlična utakmica pred početak Eurocupa i ABA lige, ali ovo se ne smije događati.

Tati Subotiću ovo je i prva pobjeda protiv sina Leona koji je na Ciboninoj klupi pomoćnik treneru Veliću?

Ha da, on ima još dosta vremena, ja ne. Ja sam tu pri kraju, imat će on još dana i utakmica za veselje.

Ivan Velić:

Ovi problemi koji su nam se javljali kroz pripremni period su i večeras bili prisutni, ali tu smo da radimo i popravljamo. Ta napadačka neuigranost gdje nismo kažnjavali pogreške u obrani protivnika, to sam i najavio da ćemo s tim imati problema. S defanzivnim dijelom sam zadovoljan osim zadnje četvrtine gdje smo primili 28 poena. Doduše i šutevi su bili dosta otvoreni i pogodili su 2-3 vezana šuta za 3 poena. Generalno nije dobro kad izgubite, ali izgubili smo od dobrog i snažnog protivnika. Ostaje nam da se spremamo, da radimo i što spremniji dočekamo sezonu.

Baš se u završnici dogodilo nekoliko skokova u napadu, je li to možda presudilo?

Sigurno da je, ali vi morate znati da je Vucić prije godinu i pol dana igrao drugu ligu, da je Ljubičić prije 2 godine bio praktički otpisan itd. Da ne govorim da je Prkačin igrao 15 minuta, da smo bili bez Bundovića, Novačića…Teško mi sa ovakvim protivnikom možemo odigrati sa malim brojem igrača i na kraju je taj umor možda i presudio. Međutim, to su igrači višeg ranga i svaku su našu grešku kažnjavali. Naši su igračimladi i nemaju iskustva da mogu igrati u kontinuitetu i s punom koncentracijom, ali mi smo tu da radimo i da popravljamo.

Vaš komentar debija Matica Rebeca?

Vidi se da je bio željan igre i bio je na trenutke jako dobar, pa je pao i sa snagom, možda je previše želio ali u redu je. 

BUDUĆNOST VOLI-CIBONA 77-71 (17:16, 19:16, 13:22, 28:17)

BUDUĆNOST VOLI-CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

Najefikasnijiigrač Budućnosti bio je Scott Bamforth s 25 poena, Justin Cobbs postigao ih je dva manje.  Cibonu je sa 16 poena predvodio Mate Vucić. 

Cedevita Olimpija je tek nakon produžetka pobijedila  FMP rezultatom 101-92.  Blažič je  za pobjedničku momčad postigao 21 poen uz devet skokova i sedam asistencija. Miller-McIntyre je dodao 18 poena, a Simonović 17 poena. Kod FMP-a najefikasniji je bio Jeremić sa 17 poena.