Hrvatska
Regija
Partizan "uštopao" Tomasa i razbio Cibonu

Partizan "uštopao" Tomasa i razbio Cibonu

Autor: Teo Cilar

Partizan pogodio 14 trica za uvjerljivu pobjedu u Zagrebu.

Partizan je došao do lagane pobjede protiv Cibone u Zagrebu koja je parirala samo u prvoj četvrtini. Crno-bijeli su slavili s 74:90 (16:17, 17:26, 18:24, 23:23). 

Kompletna statistika utakmice

Cibona je nešto bolje krenula u susret, a u dva je navrata došla do pet poena razlike. Posljednji put kod rezultata 12:7 na nešto više od četiri minute do kraja prvog perioda. Do kraja perioda Partizan radi seriju 10:4 u kojoj Mihajlo Andrić postiže dvije trice za vodstvo gostiju 16:17 nakon prvih 10 minuta.

Partizan je nastavio s odličnom igrom u drugoj četvrtini. Raspoloženom Andriću priključio se Samardo Samuels kojemu je ovo bila prva utakmica za crno-bijele, svoj obol je dao i Vanja Marinković, a razigravao ih je Nigel Williams-Goss s čak sedam asista u prvom poluvremenu. Nepune četiri minute bile su potrebne gostima da pobjegnu na dvocifrenu razliku. Najvišu prednost Partizana zabilježili smo kod rezultata 26:39. Jamahr Young pogodio je tada tricu uz prekršaj, zabio dodatno bacanje i spustio Cibonu na minus devet, ali bliže nisu mogli doći jer je Partizan igrao stvarno dobro. Mirno u napadu, bez srljanja s brzim protokom lopte, Partizan je na odmor otišao vodstvom 33:43. Odličan posao obrana Partizana odradila je nad Markom Tomasom koji je u devet minuta igre ostao bez poena uz šut iz igre 0/2.



Cibona se niti u trećoj četvrtini nije uspjela približiti Partizanu. Gosti su pobjegli na 20 poena razlike, a Cibosi spuštaju do kraja četvrtine na -16. Muta Nikolić već je u trećoj četvrtini povukao na klupu neke važnije igrače, a nastavio je i u posljednjoj dionici tako iako se Cibona uspjela dovući na minus deset. Promašili su tada vukovi tri trice, dva bacanja i jednu su loptu izgubili. Sreća da ni gosti nisu bili uspješniji pa je tih 10 poena razlike stajalo jedno vrijeme. Cibona je preko Luke Žorića konačno došla ispod dvocifrene margine, na minus osam, ali Partizan odmah odgovara i bježi na plus 13. Susret su mirno priveli kraju i zasluženo pobjedili rezultatom 74:90. 

Najbolji u redovima Cibone bili su Luka Žorić i Jahmar Young s po 20 poena. Žorić je uz to uhvatio četiri a Young sedam skokova. Kod gostiju iz Beograda Williams-Goss također 20 poena uz čak 13 asistencija i četiri skoka. Marinković ga je pratio s 19 koševa, četiri skoka i tri asista. Partizan je pogodio 14 od 28 ispucanih trica.