Hrvatska
Cibona ponovno zagrizla u drugom poluvremenu i okrenula Goricu

Cibona ponovno zagrizla u drugom poluvremenu i okrenula Goricu

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Nenad Mudrinić

Prešlo im u naviku

U 6. kolu HT Premijer Lige za prvaka Gorica je u sjajnoj atmosferi ugostila Cibonu. Vukovi su furioznom serijom na kraju treće i početkom četvrte četvrtine riješili pitanje pobjednika. Slavili su rezultatom 70:85.

Bikovi su se danas pokazali kao darežljivi domaćini. Prvo su u blagdanskom duhu darivali svu djecu prigodnim uskrsnim darovima, a zatim su Ciboni prepustili bodove.

Utakmica je počela minutom šutnje za preminulog doajena hrvatske košarke Petra Skansija, a zatim je Gorica koševima Uljarevića i Cinca povela 7:0. 


Tada se razigrao Branković kojeg Bikovi nisu mogli zaustaviti i u 8. minuti Cibona je povela 12:13. Dalje smo gledali izjednačenu utakmicu i desetak promjena u vodstvu. Gorica je u par navrata dolazila do 5 poena prednosti, ali bi Nakić tricama sprječavao da se domaćini značajnije odvoje. U 24. minuti poslije floatera Kapuste na semaforu je još bilo 46:41. Međutim, Gorica energetski  više nije mogla držati tempo koji je krajem treće četvrtine nametnula ekipa Gašpera Okorna. Serijom 29:5 u samo 10 minuta Cibona je otišla na dvadesetak poena razlike (54:75) i pobjednik je bio odlučen. Do kraja utakmice Goričani su kozmetički popravili rezultat na konačnih 70:85, ali bodovi odlaze pod Toranj.

Cibona je imala šestoricu dvoznamenkastih stijelaca, Toni Nakić je postigao 18 poena, Danko Branković i Roko Prkačin po 12, Amar Gegić i Lovro Gnjidić 11, a Mateo Drežnjak je uz 10 poena upisao i 10 asistencija.

Kod Gorice su prednjačili Karlo Uljarević sa 16 poena, Mate Kalajžić  s 15 koševa i Dino Cinac koji se zaustavio na 12 poena.

Stipe Sokol, igrač Gorice: „Prije svega čestitke Ciboni na pobjedi. Mi smo se držali jako dobro prve tri četvrtine. Međutim, na kraju je prevagnula njihova razina više koju posjeduju jer pak oni igraju i ABA ligu. Sretno Ciboni u nastavku prvenstva.”

Mladen Starčević, trener Gorice: „Potvrdilo se ono što sam govorio prije utakmice o njihovom atleticizmu i fizičkoj spremi. Oni su mlada ekipa čiji igrači stižu svaki minus. Mi smo bili u plusu do pred kraj treće četvrtine, ali ti mladi momci i širok roster su presudili. U svakom slučaju zaslužena pobjeda Cibone.”

Toni Nakić, igrač Cibone: „Znali smo da će biti teška utakmica, svaka je takva ovdje u Velikoj Gorici. Ušli smo malo lošije u prvo poluvrijeme iako bolje nego u protekle tri utakmice. Ispoštovali smo dogovore iz svlačionice, prelomili smo utakmicu u jednom trenutku i na kraju zasluženo pobijedili.”

Gašper Okorn, trener Cibone: „Čestitam igračima na pobjedi, mene je bilo strah ove utakmice jer sutra putujemo u Beograd i imamo četiri utakmice u tjedan dana. U drugom poluvremenu smo ušli u pravi ritam, Toni Nakić je zabio par trica i tu smo se oslobodili i zatim poveli. Zadovoljan sam onim što sam vidio u 2. poluvremenu.  Gorici ovim putem želim sve najbolje u nastavku sezone”.

Standings provided by SofaScore LiveScore