Hrvatska
Cibona potpisala ugovor s 211 cm visokim Nathanom Reuversom

Cibona potpisala ugovor s 211 cm visokim Nathanom Reuversom

Dobar šuter i bloker.

Novo pojačanje Cibone stiže s američkog sveučilišta Wisconsin u obliku moćnog 211 centimetara visokog igrača koji može pokrivati obje centarske pozicije, Nathana Reuversa!

Ugovor je potpisan na 1+1 sezonu.

Za visokog centra krasi ga dobar šut, a najbolji je ‘bloker’ u povijesti sveučilišta pored svih velikih imena koja su nastupala za Wisconsin Badgerse. U sezoni 19/20 je startao u svim utakmicama i vodio ekipu s 13.1  poena u prosjeku i blokadama (1.9 po utakmici, 58 u sezoni), dok je bio drugi skakač sa 4.5 skokova po utakmici. Proteklu sezonu imao je 8.3 poena u prosjeku, 3.3 skoka i 1.3 blokade.

Ovo je igrač koji dolazi s velikog sveučilišta. Napadački je talentiran i može napasti licem prema košu, dobrog je šuterskog rangea. Prošao je tu njihovu sjajnu školu. Pratili smo ga još negdje od trećeg mjeseca, analizirali i na kraju se odlučili da je on pravi izbor za nas. Vjerujem da se radi o igraču koji će ostaviti trag u europskoj košarci! – istaknuo je sportski direktor Marin Rozić.

Igrač kojeg smo pratili duže vrijeme. Imao je sjajnu koledž karijeru na prestižnom Wisconsinu koji je poznat po radu s visokim igračima. Jedan je u nizu koji su igrali dobro i nadam se da će nastaviti stopama igrača koji su potekli s tog sveučilišta- Kaminskog, Happa, svi su oni isti profil igrača. Ono što je dobro i važno je da je karakteran, ima dobru radnu etiku, zna zašto dolazi u Europu i Cibonu je prepoznao kao ekipu gdje može napredovati i svojim kvalitetama pomoći u postizanju što boljih rezultata. Može pokriti dvije pozicije, atipičan je. Za visokog centra ima dobar šut za 3, deep range i prijetnja je na više načina u napadu što će nam donijeti dimenziju više. Sigurno da će mu trebati prilagodba na europski stil igre, ali kako je jako talentiran vjerujem da će to kratko trajati. –zaključio je trener Vladimir Jovanović.

Nathan će u Zagreb sletjeti idući tjedan, kada će zajedno s ostalim igračima prije početka priprema proći detaljne liječničke preglede. Sam početak priprema je planiran za ponedjeljak, 02. kolovoza.

Pozicija: PF/C

Visina: 211 cm

Datum rođenja: 30.09.1998. (Lakeville, MN)