Hrvatska
Cibona predstavila još dva igrača, Vulić će na raspolaganju imati dva talentirana visoka igrača

Cibona predstavila još dva igrača, Vulić će na raspolaganju imati dva talentirana visoka igrača

Autor: BB.hr/KK Cibona Photo: KK Zadar - Šime Zelić

Jesu li Cibosi istresli sve iz rukava?

Tomislav Mihael Buljan i Matej Bošnjak novi su igrači Cibone

Obojica su potpisala ugovore na tri godine. Buljan je rođeni Splićanin, košarku je počeo igrati u redovima KK Mislav iz Podstrane. S 15 godina prelazi u KK Zadar gdje postaje MVP juniorskog prvenstva Hrvatske, kreće u seniorsku košarku te nastupa u ABA ligi.

Prošlog ljeta Tomislav je potpisao za španjolski Joventut, koji ga je proslijedio na posudbu u CB Prat, a u čijim je redovima prosječno ubacivao 12.8 poena uz 6.5 skokova.

20-godišnji centar prošao je mlađe dobne kategorije hrvatske reprezentacije i slovi za jednog od najperspektivnijih hrvatskih košarkaša na visokim pozicijama, a debitirao je i za seniorsku vrstu.

Matej Bošnjak (s loptom) - Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Bošnjak je ponikao u KK Zagreb da bi potom prešao u Cedevitu, a kasnije potpisao ugovor s Cedevitom Olimpijom. Proteklu sezonu nastupao je za KK Furnir u čijem dresu je prosječno ubacivao 15.5 poena uz 6.5 skokova u HT Premijer ligi.U karijeri ovog 21-godišnjeg centra posebno se ističe 2018. godina kada je kao kapetan odveo kadetsku reprezentaciju Hrvatske do europskog naslova u Novom Sadu.