Hrvatska
Regija
Cibona pregazila Krku i osvojila Dubrava kup

Cibona pregazila Krku i osvojila Dubrava kup

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Dubrava

Dubravi treće mjesto

Cibona je i drugu godinu zaredom pobjednik ”Dubrava kupa”, turnira koji se dva dana igrao u sportskoj dvorani Dubrava. Vukovi su u reprizi prošlogodišnjeg finala slavili protiv Krke 95:78. Već na startu Cibona je povela 17:0 i prednost održavala u nastavku susreta. Na poluvremenu je bilo 51:37. Krka se u završnici treće četvrtine serijom 10:0 vratila u utakmicu, a Cibona je početkom posljednje četvrtine s tri trice otišla na nedostižnu prednost. Cibonu je predvodio prvi strijelac turnira Jakov Mustapić s 21 poenom. Tomislav Buljan je dodao 20, a najkoriniji igrač turnira Aleksandar Aranitović 15 poena. Leon Stergar je za Krku ubacio 17 poena.


CIBONA – KRKA  95:78 (27.16, 24:21, 17:23, 27:18)

Cibona: Vuković 6, Radovčić 3, Golemac 2, Perasović 7, Mustapić 21, Proleta 6, Majcunić 9, Katanović 2, Aranitović 15, Buljan 20, Bošnjak 4. Trener: J.Vulić
Krka: Hamilton 12, Stergar 17, Edosomwan 2, Cerkvenik 8, Bobnar 1, Bačvić 5, Cousins 13, Jurković 6, Špan 10, Škedelj 4. Trener: G.Okorn

”Za nas jako dobar turnir jer smo igrali s dvije momčadi koje igraju prilično tvrdu košarku. Jako dobar test iako se malo osjetio i umor kod mojih igrača nakon dva turnira u kratkom vremenu. Ove igre i pobjede nam daju dozu samopouzdanja i putokaz kako ćemo nastaviti dalje u ovim pripremama za sezonu. Mislim da mi na terenu radimo jako dobar rezultat i vjerujem da će se i druge stvari posložiti pozitivno za klub", kazao je trener Cibone Jakša Vulić.


”Prvo bih zahvalio Dubravi na organizaciji turnira. Uvijek nas se sjete i pozovu na turnir, a mi se rado odazovemo i volimo igrati na ovom turniru. Što se tiče finalne utakmice ona je išla u jednom smjeru jer je Cibona na startu povela 17:0 . Meni je žao što smo jako loše otvorili utakmicu i jako nam je teško bilo to hvatati. Cibona igra poletno i agresivno i ja se nadam da uz dosta rada možemo biti bolji do početka sezone", riječi su Gašpera Okorna, trenera Krke.

Treće mjesto osvojila je Dubrava koja je nakon produžetka bila bolja od Borca iz Banja Luke 87:79. Dubravaše je s 18 poena i 6 skokova predvodio Mihael Kos. Stellan Rajaofera je dodao 16, a Wayne Arnold i Mateo Vidović po 15. Kod Borca Jarod West je ubacio najviše 20 poena.

DUBRAVA – BORAC WWIN 87:79 (18:21, 23:21, 15:15, 19:18, 12:4)

Dubrava: Arnold 15, Jurić 6, Vidović 15, Kuzmanović, Rimac, Ročak 10, Karahodžić, Paponja 5, Rajaofera 16, Kos 18, Matić 2. Trener: J.Šarin
Borac WWin: Ateljević, Dragojević 9, Rajaković 6, Adamović 9, Gavrić 3, Ćovičković, Simić 13, Šešlija 8, West 20, Pleasant 2, Bošković 9, Popović. Trener: Z.Kašćelan

”Ovaj turnir nam je puno pomogao jer smo igrali protiv dva kluba koji su na većem nivou nego mi. Možemo biti zadovoljni posebno s pobjedom na kraju protiv Borca. Igrači su shvatili da imamo dosta prostora za napredak i bez obzira na pogreške koje smo radili s obzirom na mladost naših igrača i promašena slobodna bacanja možemo biti zadovoljni. Prije turnira smo imali dosta problema s ozljedama i bolestima, ali smo uspjeli izvući ove utakmice i ono što je meni najvažnije je da igrači dobiju samopouzdanje da mogu igrati protiv klubova koji su stepenicu ili dvije iznad nas. Ovaj turnir je veliko iskustvo za nas i sada imamo još dvije provjere (Zagreb, Dinamo) uoči početka sezone za koju vjerujem da ćemo biti spremni”..kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

”Prije svega hvala Dubravi na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji te nastavku dobrih odnosa između klubova. Nama je ovaj turnir puno značio jer smo prije svega u polufinalu igrali protiv Cibone, ABA 1 ligaša gdje smo imali za suparnika momčad s većeg nivoa čime smo mogli dobiti jasniju sliku mogućnosti naše mlade momčadi. Moram reći da smo između dvije sezone ostali bez gotovo svih nositelja igre koji su otišli korak više u svojoj karijeri, a smanjenjem proračuna u novu sezonu ulazimo s puno mlađom momčadi. Imamo puno igrača koji su po prvi puta u seniorskoj košarci i znamo koliko je to bolno i teško. Ova druga utakmica to nam je i pokazala s obzirom na pogreške koje smo radili što je utjecalo i na konačni rezultat. Dubrava je mlada i poletna momčad i vjerujem da će napraviti dobru priču u novoj sezoni. Završnica utakmice je sličila natjecateljskoj utakmici što je i očekivano s obzirom na približavanje starta sezone”…kazao je trener Borca Zoran Kašćelan.