Hrvatska
Cibona protiv Budućnosti: Tako blizu, a tako daleko

Cibona protiv Budućnosti: Tako blizu, a tako daleko

Već u nedjelju Šibenka.

U 17. kolu ABA lige Cibona je u Draženovom domu poražena od Budućnosti VOLI rezultatom 87-78.

Cibona je jako dobro otvorila utakmicu pa je i na veliki odmor otišla s minimalnom prednosti (45-44), ali je Budućnost u nastavku preokrenula i pobijedila rezultatski puno uvjerljivije nego li je to izgledalo na terenu.

Najbolji u redovima Vukova bio je Filip Bundović sa 18 poena, 11 je dodao Roko Badžim, a 10 Marko Ramljak.

Ivan Velić, trener Cibone:

Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, 35 minuta smo igrali jako dobro. Zadnjih 5 minuta smo dosta pali iz objektivnih razloga. Kod one situacije Novačićevog otvorenog šuta kod 78-76 za njih mogla se drugačije okrenuti utakmica da smo pogodili, nakon toga su oni ušli u seriju 9-1 i prelomili utakmicu. To je ipak kvaliteta i nemam jednostavno što negativno reći igračima. Igrali smo jako otvorenu utakmicu. Kontrola ritma je bila dobra. Jedino što zamjeram je puno situacija koš pa slobodno bacanje, tu smo naivno padali tako da smo na kraju imali 30-ak slobodnih bacanja što je puno s obzirom na ovakvu utakmicu. Idemo dalje, za 24 sata nas čeka nova utakmica.

Petar Mijović, trener Budućnosti VOLI:

Jako važna pobjeda za nas. U posljednih nekoliko kola smo na gostujućem terenu igrali dosta mekano i upisali neke poraze. Iz svega toga smo  došli u situaciju da strepimo pred utakmicu s Cibonom. Imam izuzetan respekt prema imenu ovog velikog kluba, a onda i prema treneru Veliću i ovim igračima koji rade sjajan posao s obzirom na okolnosti u kojima funkcioniraju. Oni igraju dobru košarku kući, s dosta kontakta, čvrstine i trčanja i nije bilo lako da se adaptiramo na sve to. Odigrali smo dobar početak meča, no ponavljaju nam se neke stvari vezane uz obranu. Jako smo sretni što smo prebrodili ovo teško gostovanje i što smo i dalje u trci za najviši plasman u ABA ligi u regularnom dijelu. Čestitam Ciboni na svemu što su napravili dosad i želim im puno sreće do kraja prvenstva.

Vukovi sutra ujutro putuju za Šibenik gdje će odigrati 17. kolo HT Premijer lige sa Šibenkom. Satnica odigravanja utakmice je pomaknuta na 19.00 sati, a prijenos će biti na HKS TV.

CIBONA – BUDUĆNOST VOLI 78-87 (25-27, 20-17, 19-24, 14-19)