Hrvatska
Cibona "protutnjala" Mavrincima

Cibona "protutnjala" Mavrincima

Autor: Teo Cilar

Dan nakon domaćeg poraza od Igokee u ABA ligi, Cibona u gostima deklasirala Škrljevo s čak 59 poena razlike.

Samo dan nakon uvjerljivog poraza u ABA ligi od Igokee, Cibona je morala na gostovanje kod Adria Oil Škrljeva,  a tamo su upisali jednu od naj uvjerljivijih pobjeda u povijesti najvišeg ranga hrvatske košarke. Slavili su s 55:114 (16:30, 16:19, 9:37, 14:28)

Teško je uopće nešto napisati o susretu u kojem jedna ekipa slavi s ogromnih 59 poena razlike. Cibona je već nakon prvih 10 minuta imala 14 poena prednosti. Jedini period u kojem su domaćini parirali bila je druga dionica koju je Cibona dobila s 19:16 i na odmor otišla s 17 poena prednosti. 

Tek je u drugom poluvremenu domaćine dočekao pravi potop, posebno u trećoj četvrtini koju Cibosi dobivaju s uvjerljivih 28 poena razlike za plus 45 uoči posljednje četvrtine. Nije tu bio kraj mrcvarenja domaćina od strane branitelja naslova. Nisu se igrači Cibone opustili niti u posljednjih deset minuta te su i taj period dobili s uvjerljivih 28:14 za konačnu pobjedu od 59 poena razlike. 

Jedini koliko-toliko raspoloženi u redovima domaćih bili su Ivan Batur s 13 poena te Ante Gospić i Luka Pandurić koji su ubacili po 11 poena. Kod Cibone  je briljirao Marko Ramljak s 27 poena i 6 skokova, Matic Rebec je zabio 18 uz 10 asistencija i 4 skoka, a isti broj poena je ubacio i Josip Bilinovac.