Hrvatska
Cibona prvi sudionik polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, loptu podbacio Hrgović

Cibona prvi sudionik polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, loptu podbacio Hrgović

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir

Lako preko Furnira

U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige Cibona je slavila uvjerljivu pobjedu u Dubravi kod Furnira 110:68 i plasirala se u polufinale gdje je čeka bolji od dvoboja Cedevita Junior – Gorica. U sjajnoj atmosferi pred više od 1000 gledatelja Furnir je živio samo prvu četvrtinu (15:21), a Cibona je sve dvojbe rješila u prvih pet minute druge četvrtine kada je napravila seriju 20:0. Vukovi su u drugoj četvrtini ubacili devet trica i na odmoru imali +30 (56:26). U nastavku je susret ponudio revijalni karakter u kojem se se istaknuli mladi igrači Mihael Kos i Bojan Tišma kod Furnira, te Luka Krajnović kod Cibone.

Cibona je ubacila 19 trica iz 37 pokušaja, a po 13 poena su ubacili Ivan Majcunić, Mateo Drežnjak i Danko Branković (10sk). Lovro Gnjidić je dodao 12, a Jose Vildoza i Nathan Reuvers po 10. Kod Furnira Kenan Karahodžić je ubacio 12, Duje Rađa i Kos po 11, a Filip Bjelanović 10.

Prvu loptu na susretu podbacio je Filip Hrgović, a nakon susreta obje momčadi su se slikale sa djecom iz Ukrajine koji borave u Dubravi. Furnir je završio najuspješniju sezonu u posljednjih 14 godina, a Cibona nastavlja svoj put prema naslovu prvaka Hrvatske.