Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Cibona raskinula ugovor s američkim pojačanjem

Cibona raskinula ugovor s američkim pojačanjem

Autor: Paulo Sarić

Već se krenulo u traženje zamjene, a rezultati se očekuju kroz nekoliko dana.

Kao što je trener Slobodan Subotić najavio medijima još prije tjedan dana, Langston Hall jučer je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Cibone. Ovaj 25-godišnji razigravač koji je u redove finalista hrvatskog prvenstva stigao iz grčkog Kolossosa nije se na najbolji način uklopio u zagrebački sastav pa je procijenjeno da je za obje strane najbolji potez raskid suradnje. Cibona je već prionula traženju novog razigravača, a jedna od poželjnijih karakteristika je da zamjenski igrač ima europskog iskustva.

Hall se nakon završetka sveučilišne karijere na Merceru odlučio okušati u profesionalnoj košarci, a Cibona mu je bila peti klub na tom putu. Najbolje je brojke imao lani u grčkom prvenstvu odakle je stigao na preporuku prijatelja i suradnika trenera Subotića, no nije se iskazao pa se odlučio vratiti na sam jug Europe gdje je već pronašao novog poslodavca. Riječ je o Promitheasu iz Patrasa.

Amerikanac je u četiri utakmice Jadranske lige prosječno zabijao 4.5 koša po susretu, čemu je pridodao i 3.5 asistencije.

Vodstvo Vukova se nada da će novi igrač doći kroz sljedećih nekoliko dana kako bi mogao zaigrati možda već i u narednom kolu regionalne lige u kojemu Cibona u ponedjeljak u 21 sati gostuje u Skopju kod MZT-a.