Hrvatska
Cibona sa skrćenom rotacijom do druge pobjede

Cibona sa skrćenom rotacijom do druge pobjede

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Ciboona

FAVBET Premijer liga

U 3. kolu FAVBET Premijer lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Depolink Škrljevo rezultatom 76:58.

Cibona otvara utakmicu s petorkom Vuković, Radovčić, Perasović, Majcunić i Aranitović, dok su gosti krenuli s Uljarevićem, Bellom, Taylorom, Gulinom te Šarićem. Vukovi su u uvodnim minutama odmah stekli prednost od šest razlike (10-4) te se ista prednost održavala sve do posljednje tri minute kada Domagoj Vuković pogađa tricu za prvu dvocifrenu razliku na susretu (20-10). Do kraja prve četvrtine, domaćini su još povećali prednost te na prvi mali odmor otišli s +13 (27-14). Dobra je to zaliha pred nastavak susreta u kojem će Jakša Vulić što prije sigurno htjeti osigurati pobjedu kako bi odmorio glavne igrače.

I početkom druge četvrtine, nastavlja se ritmom koji je nametnula domaća momčad, a momčad Škrljeva ne pronalazi način kako zaustaviti tu igru, i Cibona otvara s 8-2 serijom za najvećih +19 na susretu (35-16). Važnu ulogu pod košem ima Domagoj Vuković koji se nakon samo 15 minuta aktivne igre približio double-double učinku, a s osam skokova bolji je i od cijele ekipe DepoLink Škrljeva koja je do tog trenutka uhvatila samo sedam skokova. Uslijedilo je razdoblje bolje igre Škrljeva, dok se u redovima Cibone osjetio pad i serijom 10-4, momčad Damira Rajkovića smanjila je minus na samo 13 razlike (39-26). Bio je to razlog da klupa Cibone pozove minutu odmora kako bi se prekinuo ritam gostiju. Karlo Uljarević posebno je inspiriran danas, ipak igra protiv svoje bivše momčadi i s 12 poena nakon 20 minuta aktivne igre predvodi momčad DepoLink Škrljeva. S druge strane, u momčadi Cibone, najviše poena upisao je kapetan Krešimir Radovčić - 16. Na odmor se otišlo s rezultatom 45-30 za Cibonu.

U drugo poluvrijeme obje ekipe ušle su nešto nesigurnije ruke i nakon četiri minute igre rezultat četvrtine bio je 6-0 za Cibonu. Uslijedila je potom minuta odmora trenera DepoLink Škrljeva, Damira Rajkovića, a odgovor njegovih igrača na istu u nastavku je bio odličan. Karlo Uljarević je s čak deset poena u nizu vratio zaostatak na 15 razlike (55-40). Do kraja četvrtine obje ekipe postigle su još po četiri poena pa se na posljednji odmor otišlo rezultatom 59-44. Posljednja četvrtina bila je tek odrađivanje posla za obje ekipe, a utakmica je završila rezultatom 76-58.

‘Mislim da smo odradili dobru utakmicu uz sve ove probleme sa skraćenom rotacijom gdje nemamo dovoljan fond igrača. Bila je velika potrošnja kod ovih pet igrača iz prve momčadi i mislim da smo u prvom poluvremenu dok smo imali više energije izgledali i igrali puno bolje nego što je to bilo u nastavku. Imali smo u drugom poluvremenu zbog te potrošnje i više pogrešaka, no važno je da pobjeda u niti jednom trenutku nije došla u pitanje. Čestitke momcima na požrtvovnosti, na borbi i na zasluženoj pobjedi.’ - rekao je Bariša Krasić.

‘Za nas teška utakmica kao i svaka druga jer smo u skraćenoj rotaciji, ali moramo upisivati pobjede u ovakvim utakmicama kako bi ostali u borbi za to prvo mjesto na tablici. Dali smo sve od sebe danas i idemo tako dalje.’ - rekao je Domagoj Vuković, igrač KK Cibona.

‘Na kraju zaslužena pobjeda Cibone, teško je doći u Zagreb i ne imati napadački učinak, pogotovo u fazi šuta i mislim da smo tu podbacili. Ono što je bilo loše je naš ulazak u utakmicu gdje smo dozvolili sedam napadačkih skokova. Tu su nas oni izdominirali i ta razlika koja je stvorena od 15 razlike, za nas je bila nedostižna kroz utakmicu.’ - rekao je Damir Rajković, trener DepoLink Škrljeva.

‘Teška utakmica iako smo znali da oni imaju skraćeni roster, ali nismo se pridržavali onoga što smo se dogovorili u svlačionici. Zaslužena pobjeda Cibone i želim im svu sreću. - rekao je Karlo Uljarević, igrač KK DepoLink Škrljevo.

Tekst: KK Cibona
Foto: Ivana Dergez/KK Cibona

Standings provided by Sofascore